19-årig blev skubbet i sø og druknede: Vennerne er knuste

Tårer, kram og stilhed fyldte luften foran Tornbjerg Gymnasium i Odense, da elever og lærere mødtes for at mindes deres 19-årige ven, som druknede i Davinde Sø i fredags

Larmende stilhed. Her bliver flaget sænket på halv til åre for den 19-årige. Video: Claus Bonnerup
Følg Krimi

Den i mere end én forstand store, glade dreng, som aldrig var bleg for at tage et ansvar, var der desværre ikke længere til at øse ud af sit overskud til sine mange knuste kammerater på Tornbjerg Gymnasium i Odense.

Sådan som den druknede, 19-årige elev, der netop havde gjort alle sine skriftlige prøver færdig og skulle til at tage fat på de mundtlige, er blevet beskrevet, så ville han med garanti have været blandt dem, der uddelte ekstra kram til de mange ulykkelige gymnasieelever mandag formiddag rundt omkring den flagstang, der med dannebrog på halvt markerede sorgen over fredagens drukneulykke.

Ulykken i en tidligere grusgrav, som nu kaldes Davinde Sø lidt syd for Odense, som så tragisk tog livet af den 19-årige mand, der i angivelig kådhed og harmløs leg blev skubbet i vandet af en jævnaldrende kammerat.

- Vi har lige haft en fin mindehøjtidelighed af cirka 10 minutters varighed inden for. Der var selvfølgelig en trykket stemning, men det føltes godt og foregik stille og værdigt, fortalte rektor Carsten Claussen, der naturligt var følelsesmæssigt påvirket af kort forinden at have læst sine mindeord om den afdøde op for flere hundrede af de i alt 750 elever på gymnasiet.

Teenager druknet efter skub i leg: Nu er kammerat sigtet

Casper så tragisk drukneulykke: - De kunne ikke finde ham

3. g-eleverne, som den 19-årige var en del af, er i fuld gang med de afsluttende eksamener, inden de om få uger skal iføre sig studenterhue og feste flere dage i træk.

Glad stemning

- Han (den druknede) var en dreng med et smil på læben og et glimt i øjet, og han vil blive savnet frygtelig meget. Nu handler det om at bruge værdierne ved det fællesskab, der er på skolen, så vi kan komme videre på bedst mulig måde, sagde Carsten Claussen.

Den 19-årige var sammen med en gruppe unge, hvoraf flere går på Tornbjerg Gymnasium, da ulykken skete fredag eftermiddag. Ifølge flere vidner på stedet var stemningen glad og harmonisk, og mange af de tilstedeværende snakkede blandt andet om de forestående eksamener, inden de forhåbentlig kunne juble over en studenterhue som punktum for den tre-årige uddannelse.

Der bliver flaget på halv foran Tornbjerg Gymnasium mandag efter den tragiske drukneulykke i fredags med en 19-årig dreng fra skolen. Foto Claus Bonnerup
Der bliver flaget på halv foran Tornbjerg Gymnasium mandag efter den tragiske drukneulykke i fredags med en 19-årig dreng fra skolen. Foto Claus Bonnerup
 

Den jævnaldrende kammerat, som angiveligt skubbede den 19-årige i vandet fra en lille badebro, anede ikke, at han i leg netop var kommet til at bringe sin ven i en farlig situation, som udviklede sig så tragisk.

Den 19-årige sprællede først forgæves i vandet, mens en veninde råbte, at han ikke kunne svømme. Det fik flere til at hoppe i vandet for at lede efter manden, der nu var forsvundet fra overfladen og ned i det dybe, mørke vand. Idet Davinde Sø tidligere har været en grusgrav, bliver der hurtigt meget dybt blot et par meter ude i vandet, har Fyns Politi oplyst.

Politiet: Ikke alkohol indblandet

Fyns Politi har i en pressemeddelelse desuden fastslået, at ingen af de implicerede i ulykken var spirituspåvirkede. Fredagshyggen i det varme vejr ved søen var heller ikke en del af et sidste-skoledag-arrangement, men af privat karakter.

Tornbjerg Gymnasium har aftalt med Tornbjerg Kirke, at kirken hele mandagen vil være åben for elever, som kan have behov for det. Her står en præst også til rådighed, ligesom der er mulighed for at få psykologhjælp på gymnasiet. Kirken åbnede også sine døre, da en anden elev, Magnus Kjærhus Munk, i 2011 døde efter at være blevet ramt af et tog.

- Vi havde selv en kriseplan og modtog allerede fredag aften en kopi af en lignende plan fra et andet gymnasium. Så på den måde kan man sige, at vi har været godt klædt på, sagde rektor Carsten Claussen og fortsatte:

- Man kan ikke udlede af de forskellige elevers reaktionsmønster, at drenge udtrykker deres sorg på en måde og piger på en anden. Det er forskelligt fra person til person.

Den jævnaldrende kammerat, som uvidende om den 19-åriges manglende evne til at svømme, i leg og kådhed skubbede ham i, sigtes som en rutinemæssig del af sagsbehandlingen. Fyns Politi har ikke ønsket at oplyse, hvad kammeraten sigtes for.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag