19-årig dræbt med kniv i hjertet: Nu leder politiet efter denne sorte Audi

Bilen kørte væk kort efter nytårs-mordet i Borgergade i København - flere knive er fundet i området og er til tekniske undersøgelser

Den sorte Audi stationcar er interessant i det uopklarede drab nytårsnat på en 19-årig mand. Politifoto
Den sorte Audi stationcar er interessant i det uopklarede drab nytårsnat på en 19-årig mand. Politifoto
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

En sort Audi eftersøges nu af politiet i forbindelse med knivdrabet nytårsnat i Borgergade i København cirka klokken 4.08, hvor en 19-årig fra Farum blev dræbt, og tre af hans venner såret af knivstik.

Den ene var i kritisk tilstand, men er nu uden for livsfare.

Politiet har indsamlet video-overvågning fra Gothersgade og Borgergade, og den sorte Audi-stationcar blev optaget på video, da den kort efter drabet cirka klokken 4.15 kørte ad Gothersgade mod Kongens Have.

Den sorte Audi-stationcar har et registreringsnummer, der formentlig starter med bogstaverne BD, oplyser Københavns Politi.

- Vi har et vidne, som mener, at bogstaverne er BD, men vi kan ikke være 100 procent sikre, siger vicepolitiinspektør Brian Belling til Ekstra Bladet.

Politiet mener, at bilen er 'interessant' for efterforskningen.

Det er dog uvist, om det er gerningsmændene, der er flygtet i den, eller om personerne i bilen 'blot' er vigtige vidner.

Uopklaret nytårsdrab: Gribende hilsen til knivoffer

Politiet ved ikke, hvor mange personer der var i bilen. Billederne af Audien stammer fra et facade-kamera i Gothersgade.

- Bilen er interessant, fordi den kører fra stedet lige efter gerningstidspunktet. Desværre er billederne ikke af god kvalitet, men vi håber på henvendelser fra vidner, der kan give oplysninger om bilen. Vidner er afgørende for os i denne sag, siger Brian Bellling.

Obduktionen af den 19-årige har vist, at han blev dræbt af knivstik i hjerteregionen. Han blev erklæret for død på gerningsstedet, mens hans tre venner blev hastet til traumecentret med en del knivstik.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Audi'en filmet her nytårsmorgen nær gerningsstedet. Foto: Politi
Audi'en filmet her nytårsmorgen nær gerningsstedet. Foto: Politi
 

Politiet mener, at gerningsmanden eller gerningsmændene skal søges i en gruppering på fire personer. De var i højlydt skænderi med den gruppe unge mænd, som ofrene tilhørte.

Nytårs-drabet er uopklaret: Måske har du fotos af de eftersøgte knivstikkere

Skænderiet skete foran 7-Eleven i Gothersgade, men så bevægede de to grupper sig rundt om hjørnet til Borgergade, hvor knivoverfaldet skete.

Ved en eftersøgning med politihunde i området blev der fundet flere knive, der nu er til tekniske undersøgelser i forsøget på at fastslå, om en eller flere er gerningsvåben.

- Vi har fundet 'nogle' knive. Jeg kan ikke sige hvor mange, og vi ved endnu ikke, om der er et gerningsvåben blandt dem. Man kan også tænke sig, at andre personer har skilt sig af med knive i området, siger Brian Belling.

De fire ofre blev stukket en række gange, og politiet forsøger at finde ud af, om der kun er en gerningsmand, der har stukket alle ofrene, eller om flere i gruppen på fire personer var bevæbnede med knive og stak.

- Det forsøger vi at finde ud af ved blandt andet personundersøgelser af de forurettede, hvor vi kan sammenligne skaderne, siger Brian Belling.

De tre sårede venner til den dræbte 19-årige har givet politiet nogle forklaringer og signalementer, men det er ikke oplysninger, som politiet kan offentliggøre.

19-årig knivdræbt: Nyt om øvrige ofre

Her mistede en 19-årig mand livet, da han nytårsnat blev ramt af flere knivstik. Foto: Olivia Loftlund
Her mistede en 19-årig mand livet, da han nytårsnat blev ramt af flere knivstik. Foto: Olivia Loftlund
 

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.