19-årig flygtning dømt for voldtægtsforsøg: Udvist for bestandig

En 19-årig statsløs mand er blevet idømt behandlingsdom og udvist for bestandig efter flere tilfælde af blufærdighedskrænkelse og voldtægtsforsøg

Følg Krimi

En 19-årig statsløs mand med flygtningestatus er torsdag blevet dømt for flere tilfælde af blufærdighedskrænkelser af unge kvinder og for et voldtægtsforsøg.

Det oplyser anklagemyndigheden ved Bornholms Politi til Ekstra Bladet.

Manden, som ikke har noget nationelt tilhørsforhold, men som har boet en del af sit liv i Nepal, er i en mentalerklæring blevet skønnet 'lettere retarderet'. Han blev idømt en behandlingsdom. Derudover blev manden udvist for bestandig.

Den 19-årige har af Udlændingestyrelsen været placeret på Bornholm, hvor han gik på et uddannelsessted. Det er på dette uddannelsessted, at han i hvert fald en enkelt gang er gået for tæt på unge kvinder.

Det var 6. eller 7. oktober 2016, hvor manden nu er dømt for at have forsøgt at tage en yngre kvinde på brysterne. Det skete, efter at manden havde siddet og set porno så højt, at andre kunne høre det.

Den 19. november 2016 var den gal igen. Denne gang havde manden været på besøg på en restauration i nattelivet i Rønne. Her vurderede dommeren ved Retten i Rønne, at manden først blottede sig for en yngre kvinde på et toilet. Et kvarter senere gik det ud over en anden kvinde på samme toilet. Her har dommeren lagt til grund, at manden brugte vold i et forsøg på at skaffe sig samleje med kvinden.

Det lykkedes imidlertid ikke manden at skaffe sig samleje, og han blev alene dømt for forsøg på voldtægt. Til gengæld lykkedes det manden at begå det, der hedder 'andet seksuelt forhold end samleje' med kvinden.

- Og det blev fuldbyrdet, siger anklager Emilie Sommer fra Bornholms Politi til Ekstra Bladet.

Ingen af kvinderne kom alvorligt til skade.

Den 19-årige valgte på stedet at anke forholdet om voldtægtsforsøg. Han hævdede i retten, at kvinden gik frivilligt med til at være sammen med ham.

Manden blev også dømt for at have forsøgt at smugle en mobiltelefon ind i arresten.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.