19-årig idømmes fængselsstraf for Rema-overfald

Det skal koste en nu 19-årig mand et år og ni måneder i fængsel for at stikke en Rema-medarbejder i ryggen.

Her er politiets overvågningsfotos af røverne.
Her er politiets overvågningsfotos af røverne.

Et groft overfald med kniv mod en Rema 1000-ansat under et røveriforsøg betyder fængselsstraf på et år og ni måneder for den 19-årige gerningsmand.

Billede af de to gerningsmænd fra overvågningen i REMA 1000. Krimi Røvere frifundet for drabsforsøg på Rema1000-ansat

Det har Retten i Glostrup torsdag besluttet.

Overfaldet fandt sted lillejuleaften sidste år. Den 42-årige Rema 1000-ansatte mistede 2,3 liter blod, da han blev stukket to gange i ryggen af den 19-årige mand. Kniven punkterede hans lunge og gennemskar en blodåre, og den 42-årige var i livsfare efter overgrebet.

Her er politiets overvågningsfotos af røverne. Krimi Knivoverfaldet Rema-ansat: Smerterne kom først senere

Den 19-årige blev tiltalt for forsøg på drab, men Retten i Glostrup frikendte ham. I stedet for blev han kendt skyldig i grov vold og røveriforsøg.

Retten i Glostrup frikendte en nu 18-årig mand for overfaldet, da det ikke kunne bevises, at han var den anden gerningsmand til røveriet.

Han får til gengæld fængsel på tre år og bliver betinget udvist af Danmark for et røveri mod en guldsmed 21. december sidste år samt for to gaderøverier. I alt var den nu 18-årige tiltalt i 14 forhold.

Den 42-årige butiksansatte TD har under retssagen forklaret, hvordan han husker, at overfaldet mod foregik:

- Jeg skal til at køre ting ind, der står foran butikken. Så står der to gutter med bandanaer på i indgangen og råber, at det er et røveri. Så står jeg bare og tænker: Det her - det er bare løgn, har manden forklaret.

Efter at røverne har sprayet ham i øjnene med peberspray, opstod der tumult, da de prøvede at flygte. Den ene røver slår ud efter TD, som har fået fat i armen på den anden.

- Så er der en kunde, der råber, at jeg er blevet stukket i ryggen. Og så opdager jeg, at blodet driver ud af mig, lød forklaringen fra den 42-årige.