19-årig kvinde tiltalt for vanvidskørsel: Brød sammen i gråd i retten

Den 19-årige kvinde, der er tiltalt for at have dræbt en uskyldig person under vanvidskørsel i København, nægter sig i dag skyldig i Københavns byret. I retten brød hun sammen af gråd

Billeder af bilen, der blev torpederet af den sorte Mercedes. Foto: Kenneth Meyer
Billeder af bilen, der blev torpederet af den sorte Mercedes. Foto: Kenneth Meyer
Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET: (Ekstra Bladet): Følelserne var uden på tøjet, da en 19-årig kvinde her til formiddag sad på anklagebænken i Københavns Byret. Kvinden nægter sig skyldig i anklagen om uagtsomt manddrab og grov legemsbeskadigelse under vanvidskørsel i København.

Retssagen, der løber over næsten tre dage, skal fastlægge om, hvorvidt den 19-årige kvinde var fører af den sorte Mercedes, der i januar dræbte en 22-årig uskyldig passager i en Uber-bil og forvoldte voldsom skade på chaufføren.

Efter et længere kapløb gennem københavns gader med en hvid Mercedes, bragede den sorte Mercedes, som anklagemyndigheden mener kvinden sad bag rattet i, over for rødt og torpederede her den hvide Uber-bil, en Citroën C3 med de to personer i. 

Udover uagtsomt manddrab og grov legemsbeskadigelse er den 19-årige kvinde også tiltalt for en række overtrædelser af færdselsloven.

 Tiltale: 19-årig kvinde dræbte uskyldig under vanvittig kapkørsel

Brød sammen i gråd
Da anklageren læste anklageskriftet op, brød den 19-årige kvinde sammen i gråd.

Hun har siddet varetægtsfængslet siden ulykken i januar, og hun var tydeligt påvirket af sagen. Flere gange tørrede hun sig under øjnene.

- Jeg sad bag i bilen og styrede musikken sammen med en veninde, kom det lavmælt fra den 19-årige kvinde, da hun blev afhørt i retten.

Ifølge tiltaltes egen forklaring havde hun tidligere på aftenen siddet bag rattet i den sorte Mercedes.

Det forklarer i følge hende de dna-spor, som kriminalteknikere fandt på bilrattet. Hun fortalte i retten, at de havde været en gruppe unge, der havde været på diskotek og på vej hjem ved kvart i fire tiden om morgen, da ulykken skete, sad hun på bagsædet af bilen sammen med en veninde.

På passagersædet sad hendes daværende kæreste, og chaufføren af bilen kendte hun ifølge hendes forklaring ikke. 

Fod skadet
Den 19-årige fik selv under ulykken skadet sin ene fod. Anklageren mener, at den skade viser, at hun har haft klemt foden under en af bilens pedaler. 

Anklageren spurgte: - Hvordan skete skaden på din fod?

- Jeg tror, jeg fik den i klemme under sædet foran i forbindelse med ulykken, svarede hun og understregede, at hun ikke huskede meget fra selve ulykken.

Mens den unge kvinde forklarede sig var hendes mor på tilhørerpladserne også tydeligt påvirket.  Hun kunne ikke holde tårerne tilbage, og måtte trøstes af bekendte.

Humpende på krykker
Uber-chaufføren af den hvide Citroën C3 vidnede også i retten. Her kom han humpende ind i retten på krykker. Tydeligvis med smerter.

Chaufføren, som havde tolk, måtte flere gange i løbet af sin forklaring holde pause og kunne flere gange ikke få ordene ud af sin mund på grund af gråd.

- Jeg ville ønske, at jeg kunne huske det, fremstammede den grådkvalte chauffør og undskyldte til retten.

Retssagen fortsætter i eftermiddag med flere afhøringer. Dommen falder senere i maj.

Ekstra Bladet følger sagen...

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind