19-årig kvinde tiltalt for vanvidskørsel: Dna-bevis på bilens airbag

Retsmediciner vidnede i dag i retten i en sag om færdselsdrab - 19 årig kvinde nægter sig skyldig i at have kørt dødsbil

Følg Krimi

KØBENHAVNS BYRET (Ekstra Bladet): I retten i dag kom der afslørende nyt om dna-spor på førersædet af den Mercedes, der i januar torpederede en hvid Citroën og dræbte en ung mand og forvoldte voldsom skade på chaufføren.

En 19-årig kvinde sad i dag på anklagebænken, hvor hun er tiltalt for uagtsomt manddrab og grov legemsbeskadigelse under vanvidskørsel i januar. To biler kørte ifølge anklageskriftet om kap igennem København.

19-årig kvinde tiltalt for vanvidskørsel: Brød sammen i gråd i retten

Pigen nægter sig skyldig i anklagerne og siger, at hun ikke sad bag rattet i bilen.

- Jeg sad bag i bilen og styrede musikken sammen med en veninde, sagde den 19-årige kvinde tidligere i retten.

Tidligere på aften havde hun ifølge sin egen forklaring siddet bag rattet i bilen. Det forklarer ifølge hende de dna-spor, som retsmedicinere har fundet på bilrattet. Tidligere fortalte hun, at de var en gruppe unge, der havde været på diskotek og på vej hjem ved kvart i fire tiden om morgen. Da ulykken skete, sad hun på bagsædet af bilen sammen med en veninde.

59691995.jpg 

Dna på airbag
I dag i retten valgte anklagemyndigheden at føre en retsmediciner som vidne i sagen. Retsmedicineren fortalte, at der var blevet fundet spor fra mere end tre personer på forsædet af bilen. Han kunne derfor ud fra dna på rattet og førersædet ikke entydigt pege på, at der var tale om den tiltaltes dna.

Til gengæld fandt teknikkerne mere entydige svar på bilens airbag, som blev slået ud på chaufføren af bilen, da den bragede ind i den hvide Citroën. Ifølge retsmedicineren, som vidnede i retten i dag, tydede meget på, at der var tale om dna fra den 19-årige kvinde.

Da anklageren spurgte, hvor sikkert det var, forklarede retsmedicineren, at der med antallet af indbyggere i Danmark vil være lidt over fem personer, der kan passe på det samme dna-spor, men:

- Der var jo ikke fem en halv millioner mennesker inde i den bil, sagde retsmedicineren i retten.

Vidner efter dødskørsel: Så kvinde stige ud fra førersædet

Foden klemt
Da anklageren læste op af bevismaterialet i retten kom det frem,at en skade på pigens fod og ankel godt kunne tyde på, at hun sad som chauffør i dødsbilen. I bevismaterialet stod der, at sådan skade ofte ses, når foden er blevet klemt ved bilens pedaler under et frontalt sammenstød.

Tidligere i retten har den 19-årige pige forklaret skaden på foden med, at hun fik den klemt under sædet foran.

59691990.jpg 

Offerets skader
Anklagerens oplæsning af bevismaterialet var en hård omgang for den 19-årige pige. Da anklageren læste op om den unge mand, der mistede livet under påkørslen, kunne hun ikke holde tårerne tilbage. Flere gange måtte hun tørre sig under øjnene med en serviet. 

Hun vendte sig om, så hun havde ryggen til tilhørerne, og vekslede kort et par ord med sin forsvarer, mens anklageren fortsatte med at læse op af bevismaterialet.

Den 22-årige mand døde kort tid efter sammenstødet af skader på hjernen.

Der falder dom i sagen den 6. juni.

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.