19-årig skal obduceres efter narkodødsfald

En 19-årig gymnasieelev fra Nordjylland døde natten til lørdag efter at have indtaget stoffet MDMA sammen med nogle venner

Arktivfoto: Bo Svane
Arktivfoto: Bo Svane

En bytur i Aalborg endte natten til lørdag tragisk for fire venner, da en 19-årig pige mistede livet efter at have indtaget stoffet MDMA.

Et tidligere ligsyn af den unge kvinde kunne ikke klargøre den egentlige dødsårsag, og derfor har Nordjyllands Politi besluttet, at hun skal obduceres.

- Vi ved, at hendes organer blev beskadiget af den meget høje feber, som stoffet udløste, men vi mangler at fastslå, hvorfor hun reagerede, som hun gjorde, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Per Vagn Nielsen, til Ekstra Bladet.

Købte gennem Facebook
Den unge kvinde havde været i byen sammen med to venner og en veninde, da følget besluttede at rykke festen hjem til en bekendt.

På vej hjem købte de fire det euforiserende stof af en endnu ukendt mand, som de angiveligt havde fundet gennem en lukket gruppe på Facebook.

- De køber under et gram af stoffet på en parkeringsplads ikke langt fra den lejlighed, hvor de indtager det, forklarer Per Vagn Nielsen til Ekstra Bladet.

Hos den bekendte deler de fire venner stoffet imellem sig, og den 19-årige pige får ifølge vagtchefen den sidste portion.

- Hun reagerer meget voldsomt på stoffet og går i krampe. Det er efterfølgende desværre ikke muligt for redningspersonalet at hjælpe hende, fortæller vagtchefen.

Per Vagn Nielsen understreger dog, at politiet ikke mistænker, at der er særligt farlige stoffer i omløb.

- De har taget det samme stof alle fire. De andre blev også undersøgt, og de ser ikke ud til at have taget skade, fortæller vagtchefen.