19-årig udvist to gange, men er her stadig: Nu sigtes han igen for indbrud

Danmark kan ikke komme af med afvist asylansøger

Ved et indbrud i Vanløse efterlod tyven sit dna, og nu har dna-registeret fundet en 19-årig fra Algeriet, der sigtes for indbruddet. Foto: Anders Brohus/Ritzau Scanpix
Ved et indbrud i Vanløse efterlod tyven sit dna, og nu har dna-registeret fundet en 19-årig fra Algeriet, der sigtes for indbruddet. Foto: Anders Brohus/Ritzau Scanpix

To gange er en 19-årig afvist asylansøger fra Algeriet blevet dømt for tyverier i Danmark, og hver gang er han blevet udvist i seks år.

Men han er her stadig, og i dag blev han varetægtsfængslet til den 29. januar i Københavns dommervagt, sigtet for et villaindbrud i Vanløse begået den 18. november sidste år.

Familien lå og sov på førstesal i huset, da en tyv brød ind i stueetagen ved at brække en dør op med en skruetrækker. Tyven kom til skade og efterlod sit blod på låsen til et smykkeskrin.

Derfor fik politiet tyvens dna-profil, og forleden kom der et hit i politiets dna-register, som med en sikkerhed på en til en million udpeger den 19-årige som indbrudstyven.

- Kan ikke huske det
Udbyttet blev et par computere, flere Skagen-ure og 500 kr. i kontanter.

- Det kan godt være, jeg har gjort det, men jeg kan ikke huske det, sagde den 19-årige i Københavns dommervagt via en arabisk tolk.

Han så træt ud og med en sort strikhue trukket godt ned om ørerne satte han sig i dommervagtens stol med hænderne begravet i sin sorte dynejakke.

- Jeg vil gerne have en dom i dag, sagde den 19-årige.

Det kunne dommeren dog ikke give ham, men han blev i stedet varetægtsfængslet på risikoen for, at han på fri fod vil begå ny kriminalitet.

Han er normalt tilknyttet et asylcenter i Jylland, hvor han er i såkaldt 'udsendelsesposition'.

Ignorerer meldepligten
Han har fået endeligt afslag på asyl, men han har ignoreret sin meldepligt på asylcenteret, og derfor blev han en overgang fængslet på udlændingeloven, men løsladt igen for to uger siden.

I dommervagten undrede den 19-årige sig over, at han ikke havde hørt noget om indbruddet, mens han sad fængslet sidst, men dommeren måtte forklare ham, at det var fordi, politiet først fik et dna-hit fra dna-registeret i begyndelsen af januar.

Den 25. marts 2015 fik han 40 dages fængsel for tyveri i Københavns dommervagt og blev udvist i seks år. Han kom aldrig afsted, og den 27. februar 2016 fik han 30 dages fængsel for nye tyverier ved retten på Frederiksberg og blev igen udvist i seks år.

Han har også domme for euforiserende stoffer.