19-årig var sindssyg, da han dræbte hele sin familie

Trippel-drabet i Gandrup var planlagt af skizofren søn, lyder tiltalen

Den 19-årige var sindssyg, da han dræbte sine forældre og sin storebror, siger retslægerne. Derfor kræves han dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. (privatfoto)
Den 19-årige var sindssyg, da han dræbte sine forældre og sin storebror, siger retslægerne. Derfor kræves han dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. (privatfoto)

Trippel-drabet i Gandrup i Nordjylland den 26. august sidste år, hvor en dengang 19-årig mand dræbte sin mor, far og storebror med adskillige knivstik, skyldtes uoverensstemmelser mellem sønnen og familien, hovedsagelig med faderen.

Men den 19-årige var også psykisk syg. En mentalundersøgelse har vist, at han lider af skizofreni.

Derfor kræver anklagemyndigheden ved Nordjyllands politi nu manden, som under varetægtsfængslingen er fyldt 20, dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Der er rejst tiltale mod den 20-årige for trippel-drabet, hvor han, ifølge tiltalen, i forvejen planlagde drabene.

Han trængte ind i forældrenes hjem klokken 02.50 bevæbnet med en kniv og dræbte sin 54-årige mor, sin 64-årige far og sin 22-årige storebror med adskillige knivstik og snit, lyder anklageskriftet.

Krimi To trippeldrab, terror og en mystisk forsvinden: De blev dræbt i 2015

Sønnen har tidligere tilstået drabene, men fordi anklagemyndigheden har nedlagt påstand om anbringelse på ubestemt tid, kan sagen ikke køre som en tilståelsessag.

Forventes at tilstå igen
- Det er dog vores forventning, at han vil tilstå, når sagen kommer for retten, og derfor er der kun afsat en enkelt dag til sagen, oplyser senior-anklager Peter Rask til Ekstra Bladet.

Under retssagen vil anklageren også kræve, at den 20-årige fradømmes retten til at arve sine dræbte forældre og storebror.

Ingen havde tilsyneladende mistanke til, at sønnen var psykisk syg forud for trippel-drabet. Men en mentalundersøgelse, som også er bekræftet af Retslægerådet, siger, at han lider af skizofreni.

Skizofrene drabsmænd føler sig ofte 'beordret' til at begå drab, fordi de 'hører stemmer'. Men det er ikke tilfældet med den 20-årige. Han har ikke fortalt om hallucinationer af den art.

- Jeg kan ikke komme ind på hans forklaring, men motivet skal søges i uoverensstemmelser hovedsagelig med hans far, siger senior-anklager Peter Rask.

Krimi Tre-dobbelte drab der rystede Danmark

En tidligere skolekammerat til den 20-årige har forklaret Ekstra Bladet, at han havde et anstrengt forhold til sine forældre.

- Jeg undrede mig over, at han kaldte sine forældre værger, har den tidligere skolekammerat fortalt..

I en samtale på Messenger skrev han til sin skolekammerat:

...Altså, de er mine biologiske forældre, men jeg omtaler dem ik som forældre, skrev han.

Krimi 19-årig myrdede forældre og bror: Nu begraves de

Retssagen mod den 20-årige er berammet ved retten i Aalborg til den 15. juni.

Allerede under grundlovsforhøret tilstod han trippel-drabet. Det var hans mor, som slog alarm efter det første knivdrab på storebroderen. Under 112-opkaldet kunne operatøren høre en mand råbe i baggrunden, at det var en falsk anmeldelse.

Så opstod der tumult og der blev stille. Da politiet kom frem lå mobiltelefonen ved siden af den dræbte mor, og de tre lig lå forskellige steder i huset.

I et værelse lå den 22-årige død i en blodpøl, i stueetagen lå faderen død og et langt blodspor førte politiet op til soveværelset på første sal, hvor moderen lå dræbt.

Den 19-årige unge mand, som natten til onsdag i løbet af få minutter dræbte både sin mor og far og sin 22-årige storebror.FOTO: Privat Krimi Drabsmandens storebror var kanon dygtig

Teenageren har erkendt, at han slog sin far, mor og storebror ihjel. Foto: Privat Krimi Huggede familien ihjel: Sådan ulmede hadet i teenager

1 af 2 Drabene i Gandrup var planlagte, lyder tiltalen mod den 19-årige.
2 af 2 Den 19-årige var sindssyg, da han dræbte sine forældre og sin storebror, siger retslægerne. Derfor kræves han dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling. (privatfoto)