19-årige Sølvi blev mishandlet af bæver - syet med 22 sting

Norske Sølvi Elise Worps var i livsfare, da hun blev bidt af en bæver mens hun var ude og svømme

Sølvi Elise Worps måtte syes med 22 sting efter angrebet. (Foto: Tor Magne Gausdal).
Sølvi Elise Worps måtte syes med 22 sting efter angrebet. (Foto: Tor Magne Gausdal).

Normalt er bævere sky og bange for mennesker, men Sølvi Elise Worps stødte på en særdeles aggressiv en af slagsen, da hun mandag sidste uge tog sig en svømmetur i en flod ved Kvinesdal i Norge.

Den 19-årige norske kvinde var taget på udflugt i den flotte natur for at bade med nogle kammerater:

- Vi er i vandet og pludselig hører jeg et gigantisk plask. Jeg er overbevist om, at det er en laks, der springer bag mig. Vi fortsatte derfor med at bade og så skete det, fortæller hun til Aekkefjords Tidende.

Pludselig gik bæveren til angreb:

- Jeg kunne pludselig mærke, at jeg blev bidt i låret, ja nærmest gnavet på . Jeg kiggede ned og så et brunt dyr med en masse pels, som bed mig i låret. Den bed igen og igen - omkring tre til fem gange. Jeg gjorde ikke modstand, men bæveren gav ikke op. Jeg holdt fast i et klippefremspring. Det føltes som at være med i 'Dødens Gab'.

 

Sølvis mandlige venner flygtede op af floden. Til sidst slap bæveren sit tag i den 19-årige pige og hun blev hastet til hospitalet, hvor hun blev syet med 22 sting. Biddene var tæt på hovedpulsåren - Sølvi slap heldigt fra angrebet:

- Efter min oplevelse har jeg læst om andre der er blevet angrebet af bævere. En mand blev bidt i hovedpulsåren og døde af angrebet. Det kunne være gået helt galt, konstaterer Sølvi Elise Worps i interviewt med Aekkefjords Tidende.

I Danmark kan bæveren opleves i Vestjylland og Nordsjælland. Bæveren er normalt et sky dyr og angriber kun mennesker, hvis den føler sig truet. Bæverens klask med halen i vandet er et tegn på at der er fare på færde.

I Hviderusland blev en mand i 2013 bidt ihjel af en bæver.