19 døde i kaste-optøjer i Indien

Fredelige demonstrationer i det nordlige Indien udviklede sig i løbet af weekenden til blodige optøjer

19 personer er døde og over 200 sårede i voldsomme optøjer uden for Indiens hovedstad New Delhi.

Det oplyser indiske myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge myndighederne er urolighederne dog begyndt at aftage.

- 10 mennesker er døde og mere end 200 er sårede, siger en regeringskilde til AFP.

- Der var et par sammenstød i dele af Bhiwani-distriktet i løbet af natten, hvor der stadig er udgangsforbud, men udgangsforbuddene er blevet ophævet i andre distrikter, lyder det.

Optøjerne brød ud fredag i delstaten Haryana, efter at medlemmer af Jat-kasten havde udført flere fredelige demonstrationer i løbet af ugen.

Væbnede demonstranter har i weekenden sat ild til huse og jernbanestationer, ligesom de også har afspærret veje.

Søndag blev omkring 9000 soldater sat ind i delstaten, men demonstranterne fortsatte med at påsætte brande og plyndre butikker.

Kastens medlemmer mener, at de diskrimineres og kræver, at myndighederne hjælper dem ind i offentlige stillinger og på universiteterne via et kvotesystem.

Delstatsregeringen har ifølge AFP indvilget i at imødegå Jat-kastens krav. Demonstranterne har accepteret et tilbud fra delstatsregeringen. Det er dog endnu uklart, hvad tilbuddet indeholder.

- Vi har accepteret regeringens tilbud, og vi er i gang med at konsultere andre jat-ledere for at opnå enighed, inden vi beslutter os for at stoppe urolighederne, siger Yashpal Malik, som er leder af en organisation, som repræsenterer Jat-kasten.