20 år gammelt mysterium kan være løst

Amerikansk mor har netop meldt sin søn savnet. Han forsvandt i 1995

'Grateful Doe' blev dræbt i en trafikulykke i 1995. Nu er der måske en chance for, at han bliver identificeret. (Foto fra Facebook)
'Grateful Doe' blev dræbt i en trafikulykke i 1995. Nu er der måske en chance for, at han bliver identificeret. (Foto fra Facebook)

63-årige Margaretta Evans fra South Carolina har meldt sin søn savnet, 20 år efter han forlod hjemmet for at følge musikbandet Grateful Dead på tour, skriver The Smoking Gun.

Margaretta Evans har fortalt til politiet i Myrtle Beach, at hun ikke har hørt fra sønnen Jason Patrick Callahan siden sommeren 1995.

Han vil i dag være 38 år. I anmeldelsen beskriver moderen sin søn som værende mellem 177 og 182 centimeter høj, veje 73 kilo og have bølgende brunt hår og brune øjne.

Der står ikke noget i politirapporten om, hvorfor Margaretta Evans ventede 20 år på at anmelde sin søns forsvinden. Men noget kunne tyde på, at det har forbindelse til en trafikulykke i 1995 i Virginia, hvor en uidentificeret mand kaldtet 'Grateful Doe' blev dræbt.

Hændelsen har de seneste uger fået stor opmærksomhed på sociale medier.

'Grateful Doe' blev dræbt i 26. juni, da føreren af bilen - en 21-årig mand fra South Carolina - faldt i søvn bag rattet. Han blev også dræbt. 'Grateful Doe' havde Grateful Dead-billetter på sig og en seddel, der stod 'Jason' på.

Bandet spillede adskillige koncerter i området på det tidspunkt. Touren endte 9. juli i Chicago. Det blev bandets sidste optræden, da guitaristen en måned senere døde af et hjertestop.

Men Jason Patrick Callahan vendte aldrig hjem. Spørgsmålet er, om han døde i trafikulykken og blev kendt som 'Grateful Doe'.