20-årig anholdt med kokain-telefon: Nu kan mange se frem til store bøder

En stor ring af købere er blevet afsløret på en kokainsælgers telefon, oplyser Østjyllands Politi

En somalisk statsborger har solgt kokain til mange østjyder, fortæller polititet. Foto: Politifoto
En somalisk statsborger har solgt kokain til mange østjyder, fortæller polititet. Foto: Politifoto

Fredag blev en 20-årig mand anholdt af Østjyllands Politi i Aarhus.

Han er nu sigtet for at sælge kokain til 'rigtig mange østjyder', som politiet formulerer det i en pressemeddelelse. På den sigtedes telefon fandt politiet et stort køberkartotek og beskeder, der beviser salg og køb af kokain af forskellige personer.

Lørdag blev den 20-årige mand fremstillet i retten i Aarhus, hvor dommeren besluttede at varetægtsfængsle ham i fire uger. Manden er somalisk statsborger, og derfor risikerer han at blive udvist af Danmark foruden en fængselsdom.

Store bøder
Østjyllands Politi har på mandens telefon, som han har brugt til at sælge kokain med, fundet et indtil videre ikke oplyst antal købere, der nu ser frem til at få store bøder, fortæller vagtchef Lars Bisgaard til Ekstra Bladet:

- Det er en ærgerlig sag. Alle dem, der har købt, bliver kontaktet af os i dag. Jeg ved dog på stående fod ikke, hvor mange der er tale om.

Når kunderne bliver kontaktet af politiet vil de samtidigt modtage en bøde på mellem 3000-8000 kroner afhængigt af, hvor meget kokain de har købt. For de, der har købt mere end én gang, bliver bøden større. De første kunder har allerede fået besøg af politiet, oplyser myndighederne.

Anholdelsen kommer efter fire ugers efterforskning og blev foretaget af Østjyllands Politis specialpatrulje. Den er dog ikke at forveksle med de amerikanske specialpatruljer, man ser i filmens verden, understreger Lars Bisgaard:

- Det er en uropatrulje, som er kædt i civilt tøj og patruljerer i nattelivet eksempelvis. De varetager typisk de opgaver, der falder uden for normalt politiarbejde.

Bekymrende mønster
Ifølge Østjyllands Politi er størstedelen af køberne unge mænd og kvinder, som har aftalt at med mødes med den sigtede forskellige steder i Aarhus.

Og det er et bekymrende mønster, at så mange unge mennesker, har købt kokain, mener politiinspektør René Raffo, der dog er glad for anholdelsen.

- Størstedelen af de købere, vi har fundet frem til, er ikke kendt af politiet. Det er unge mennesker, som studerer eller har et helt normalt arbejde. Det bekræfter os i, at kokain desværre er blevet mere udbredt, og det, synes vi, er bekymrende. Derfor er vi meget tilfredse med, at vi nu har stoppet en særdeles aktiv narkosælger og fundet frem til en række købere, siger politiinspektøren.

Politiet skal nu i den efterfølgende efterforskning undersøge, om der er flere personer, som skal sigtes i sagen.

Den 20-årige nægtede under grundlovsforhøret forholdene og udbad sig tid i forhold til at anke. Grundlovsforhøret foregik bag lukkede døre, og derfor er det sparsomt med flere informationer fra Østjyllands Politi.

Tre mænd sigtet for salg af 100 kilo hash og ni kilo kokain

Syv fra kriminelt netværk dømt i sag om 36 kilo kokain

Krav om forvaring til Danny Abdalla