20-årig fængslet efter fund af riffel og geværer

Våbenfund kan måske knyttes til konflikt mellem bander. En ung mand er blevet varetægtsfængslet

Fire skydevåben er dukket op under politiets ransagning af en bolig i Ålsgårde ved Helsingør; tre haglgeværer og en riffel med tilhørende ammunition.

En 20-årig mand er blevet sigtet i sagen, og han er lørdag eftermiddag blevet fængslet foreløbigt frem til 21. juni, oplyser anklager Kirsten Sørensen til Ekstra Bladet. Han nægtede sig skyldig og tog forbehold for kære.

I den seneste tid har der været skyderier i Helsingør og i Hillerød, som angiveligt skyldes ballade i bandemiljøet. Politiet kunne lørdag formiddag dog ikke umiddelbart slå fast, at fundet kan knyttes til konflikten.

- Det er noget, vi skal undersøge, lyder det fra efterforskningsleder Michael Gaml.

Måske flere anholdelser
Ransagningen foregik fredag klokken 15.

- Vi kan ikke afvise, at der vil ske yderligere anholdelser i forbindelse med sagen, tilføjer han.

Ifølge sigtelsen skulle en anden person være involveret, oplyser anklageren. Det er nu op til politiets teknikere forsøge at afgøre, om de fundne våben har været brugt ved nogle af den senere tids skudepisoder.

I en storstilet aktion forsøgte Nordsjællands Politi i sidste uge at finde frem til skydevåben, men uden det store held. Betjentene måtte nøjes med nogle knive og en del hashklumper, da man rykkede ud og opsøgte medlemmer af grupperne Loyal to Familia og Black Jackets.

Forbud mod bande
Også ved hjælp af visitationszoner i specifikke områder i Kokkedal, Hillerød og Helsingør forsøger politiet at dæmpe kriminaliteten.

Samtidig har Københavns Vestegns Politi skredet ind. Folk er blevet forbudt at komme i et klubhus for Black Jackets i Albertslund. Ved et skyderi i Vapnagård i Helsingør i pinsen var det netop to personer med forbindelse til Black Jackets, som blev ramt.

Senere blev der på åben gade i Hillerød affyret skud fra to mænd, der kørte på en knallert.