20-årig myrdet i Island: Nu er der nye detaljer i Birna-sagen

Islandsk politi har fundet et ID tilhørende den 20-årige islandske pige, Birna Brjánsdóttir, der lørdag blev fundet dræbt. ID'et er fundet på de mistænktes skib, skriver flere medier

Her ses Birna Brjánsdóttir gå ned ad en gade i Reykjavik tidligt lørdag morgen. Video: Islandsk Politi

Et ID-kort tilhørende den dræbte 20-årige pige Birna Brjánsdóttir fra Island, er fundet på det fiskeri-skib, hvor de to mistænkte i drabssagen er besætningsmedlemmer.

Det skriver flere islandske medier, herunder RÚV.

Politiet fandt angiveligt identitetskortet i en skraldespand, da de eftersøgte det grønlandske Polar Nanoq-skib efter spor fra den unge pige. Sammen med blodpletter i en lejet rød Kia Rio-bil, styrker det nu politiets mistanke mod de to besætningsmedlemmer.

De to, der begge er grønlændere, venter i øjeblikket i isolation på at blive afhørt. Afhøringen vil formentlig ske i dag, onsdag, og foregå på mændenes modersmål, grønlandsk.

De to mistænkte er fortsat uvidende om, at Birna Brjánsdóttir er blevet fundet.

Eftersøgt 20-årig kvinde fundet død

Mistænkte i isolation
Mandag blev der foretaget en obduktion af den unge pige, der formentlig har kastet nyt lys over sagen. Politiet ønsker ifølge islandske medier dog ikke at dele de foreløbige resultater, ligesom de endnu ikke vil give officielle udmeldinger.

- Vi udelukker intet, og vi giver ingen statements, har efterforskningsleder Grímur Grímsson fastslået over for mbl.is.

Han ønsker heller ikke at kommentere på mulige gerningsvåben.

- Vi har fundet en masse ting, og nu er vi nødt til at vurdere, om nogle af disse ting er forbundet, lød det.

Artiklen fortsætter under billedet...

Eftersøgningen af den 20-årige kvinde har  været intens. I alt har 725 frivillige fra Ice-Sar (Icelandic Association for Search and Rescue, red.) deltaget i eftersøgningen af den unge pige. Foto: Islandsk Politi
Eftersøgningen af den 20-årige kvinde har været intens. I alt har 725 frivillige fra Ice-Sar (Icelandic Association for Search and Rescue, red.) deltaget i eftersøgningen af den unge pige. Foto: Islandsk Politi

Birnas mystiske forsvinden: Nye detaljer om omstridt fiskefartøj

Eftersøgt i otte dage
Den 20-årige Birna Brjánsdóttir var på vej hjem fra en bytur med nogle venner, da hun den 14. januar i år forsvandt.

En omfattende eftersøgning blev igangsat i forsøget på at finde ud af, hvad der var sket med den unge pige, hvis sag flere gange er blevet sammenlignet med danske Emilie Mengs.

Lørdag blev den islandske piges skæbne afmystificeret, da en eftersøgningshelikopter fandt hendes lig på en stenstrand nær Selvogsviti lystårnet syd for Reykjavik.

Da havde hun været eftersøgt i otte dage.

Birnas mystiske forsvinden: Nu er to personer anholdt med hjælp fra Danmark

Blodpletter i bil
Politiet formoder, at Birna Brjánsdóttir blev dræbt i en rød Kia Rio, som var lejet ud til de to mistænkte, inden hun blev efterladt i vandet.

Mellem klokken seks og syv den morgen, hvor Birna Brjánsdóttir forsvandt klokken 05:25, kørte de to mænd til havnen i bilen, hvorefter en gik om bord på skibet, mens den anden kørte væk igen. Han vendte først tilbage senere på dagen.

Efterforskere har efterfølgende fundet blodpletter i den røde bil, og i lørdags kunne retsmedicinerne fastslå, at blodet tilhører Birna Brjánsdóttir.

Bilen er også blevet set på kameraovervågning fra det sted, hvor Birna Brjánsdóttirs lig blev fundet.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.