20-årig ramt af flere skud

En ung mand er natten til fredag blevet ramt af skud i Aarhus, lyder det fra politiet

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Østjyllands Politi fik i nat kl. 00.32 en anmeldelse om, at en 20-årig mand var blevet ramt af skud på Vilhelm Becks Vej i Viby.

Han er fredag morgen i stabil tilstand.

Politiet forlænger og udvider visitationszone i Aarhus

I en pressemeddelelse skriver politiet, at man natten igennem har arbejdet på gerningsstedet, som af den grund har været spærret helt af. Først på morgenstunden er alle afspærringer dog fjernet igen, lyder det fra Østjyllands Politi.

Ifølge myndighederne har gerningsmanden affyret mindst tre skud, hvorefter han har taget flugten fra stedet i en bil. Der skulle angiveligt have siddet en anden person i flugtbilen. Den blev set køre fra stedet i høj fart i retning mod Rosenvangs Allé, skriver politiet.

- Vi ved endnu ikke, hvilken bil, der er tale om. Det går så stærkt, at vidnerne ikke når at se, hvilken bil, der er tale om, siger vagtchef Flemming Laug til Ekstra Bladet.

Mulig relation til bandekonflikt
Den 20-årige person blev umiddelbart efter skudepisoden bragt til Aarhus Universitetshospital. Politiet vurderer, at der er tale om et skyderi, der relaterer sig til den igangværende bandekonflikt i landets næststørste by.

Østjyllands Politi vil gerne høre fra vidner, der kan have set eller hørt skyderierne på Vilhelm Becks Vej. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Politiet oplyser, at man af hensyn til den videre efterforskning ikke på nuværende tidspunkt ønsker at oplyse yderligere om sagen.

Bandekonflikten i Aarhus udspiller sig mellem to grupper, der har tilknytning til henholdsvis Trillegården i Hasle og Kalmargade i Aarhus N.

Mandag i denne uge valgte Østjyllands Politi at forlænge varigheden af en såkaldt visitationszone frem til 16. april. Det skete netop med begrundelse i bandekonflikten, der ifølge politiet handler om hash.

Østjyllands Politi valgte desuden at udvide zonens udstrækning.

En visitationszone medfører, at politiet uden konkret mistanke kan kropsvisitere personer og ransage køretøjer. Normalt kræver det, at politiet har en "rimelig grund", som det hedder i retsplejeloven.

I forbindelse med udvidelsen af zonen oplyste politiet mandag, at der i løbet af fire uger er beslaglagt 22 stikvåben, 18 slagvåben, 12 peberspray, 8 andre våben, 3 skydevåben og 4 skudsikre veste.

Ekstra Bladet følger sagen ...

Politi undersøger anmeldelse om skyderi: Mand anholdt

24-årig mand stukket ned

Ti mænd er fængslet efter aktion mod hashhandel i Esbjerg