20 fængslet i stor narkosag

Svensk statsborger på 65 år havde intet imod at blive udleveret til Danmark, oplyser anklager.

En svensk statsborger på 65 år sigtes af politiet for at have været pengemand for et stort netværk, der har smuglet 1,6 ton heroin og kokain.

Manden blev anholdt forleden i Malmø i forbindelse med en efterforskning, som politiet har døbt "Operation Goldfinger".

Han lod sig frivilligt udlevere til Danmark, og i et retsmøde lørdag i Københavns Byret har han nægtet sig skyldig. Dommeren har dog varetægtsfængslet ham frem til 4. september, oplyser anklager Annika Jensen.

I alt er nu 20 personer varetægtsfængslede i sagen. Desuden er fire andre for tiden frihedsberøvet i Sverige, Holland og Tyskland. De danske myndigheder har krævet de fire udleveret.

Det var i en større aktion i slutningen af juni, at politifolk i Slovenien, Albanien, Tyskland, Holland, Sverige og Danmark gik ud for at foretage anholdelser og ransage lejligheder og ejendomme.

- Ved ransagningerne fandt vi over 20 kilo kokain og en masse penge, sagde politiinspektør Torben Svarrer fra specialgruppen Særlig Efterforskning Øst i juni.

Et fællestræk ved de mange anholdte er, at de fleste har rødder i Albanien.

Den overordnede sigtelse drejer sig om smugling og besiddelse af i alt 1650 kilo kokain og heroin. Men den senest fængslede har ifølge politiets påstand haft en anden rolle. Han skal have håndteret de mange kontanter, som skulle bruges, hævdes det.

- Vi sigter ham for at have holdt netværket kørende ved at være pengemand, oplyser anklager Annika Jensen.

International operation: Smuglede kokain i privatfly

Politiets mistanke i kæmpesag: Narko blev smuglet ind i hemmelige rum

Statsminister i narko-angreb: De rige må stoppe