200 deltog i antiislamisk demonstration i Oslo

Protestbevægelsen Pegida var mandag samlet for første gang i Oslo. 200 mødte op, mens 500 demonstrerede imod

Knap 200 mennesker var mødt frem i Oslo, da Pegida-bevægelsen for første gang holdt demonstration i Norge.

Pegida - der står for Patriotiske Europæere mod Islamisering af Vesten - har tidligere gennemført flere demonstrationer i Tyskland, og en aflægger i Norge forsøger nu at samle opbakning om en dagsorden mod islam og indvandring.

Mens de omkring 200 mennesker befandt sig i området omkring rådhuset i Oslo, gik en moddemonstration med 500 mennesker fra Youngstorget til Stortinget.

- Jeg har en besked til Pegida: I siger, at I er modstandere af jihadisterne, men I er mere ens end I tror, sagde Bjørnar Moxnes, der er leder af partiet Rødt og talte for de demonstranter, der var samlet for at vise modstand mod Pegida.

- I slås mod det samme vrangbillede af islam, som jihadisterne kæmper for, sagde Moxnes og betegnede de to grupper som 'hinandens nyttige idioter'.

Max Hermansen, der er initiativtager til Pegida-demonstrationen i Oslo, mener at kritik af islam og muslimsk indvandring for ofte bliver mødt med kritik.

- Uanset hvad vi forsøger at sige om denne "elefant i rummet" - muslimsk indvandring - bliver vi mødt med en masse skidt, selv om vi prøver at deltage på en saglig måde, sagde han inden demonstrationen til tv-stationen NRK.

Ikke desto mindre fik norsk TV2's reporter, der har pakistansk baggrund, dette svar da han spurgte en mand om, hvorfor han var mødt op til Pegida-demonstrationen:

- Jeg viser min afsky mod muslim-djævle som dig. Sådan en indvandrer-skid som dig.