21-årig dømt: Stak af fra fængslet og forsøgte at dræbe eks-kæreste

Det er den 21-årige Mounir Amin El-Khatibs tredje dom i forbindelse med vold mod ekskæresten

Foto: Google maps
Foto: Google maps

Den 21-årige Mounir Amin El-Khatib blev i dag idømt otte års fængsel ved Retten i Helsingør i en sag, hvor han stod tiltalt for voldtægt og drabsforsøg på sin 26-årige ekskæreste.

Kvinden er flere gange tidligere er blevet udsat for overgreb af den 21-årige. Senest 9. marts sidste år, hvor Mounir Amin El-Khatib flygtede fra statsfængslet i Horserød. Her afsonede han to domme på et år og ni måneders fængsel og et år og tre måneders fængsel for tidligere voldsepisoder mod kvinden.

Efter flugten opsøgte den 21-årige sin 26-årige ekskæreste endnu engang, denne gang på en VUC-afdeling i Helsingør, hvor kvinden gik i skole.

Her blev den 26-årige kvinde rusket og slæbt med væk fra stedet. Skolen alarmerede politiet med det samme, som kunne rykke ud til kvindens lejlighed, hvor Mounir Amin El-Khatib blev anholdt.

Det var på denne skole i Helsingør, at den 20-årige ifølge sigtelsen slæbte sin 26-årige ekskæreste væk fra. (Foto: Google Maps) Krimi Sigtelse: Stak af fra fængsel og bortførte og voldtog eks-kæreste

Forinden var kvinden blevet udsat for både voldtægt og drabsforsøg, ligesom en undersøgelse efterfølgende viste punktformede blødninger i hendes øjne som tegn på, at hun havde været i livsfare i forbindelse med kvælertag.

Den 21-årige har sagen igennem nægtet sig skyldig og ankede dommen kort efter afsigelsen.

- Han erkender grov vold, men nægter sig skyldig i drabsforsøg og voldtægt, oplyser den 21-åriges forsvarer Henrik Stagetorn til Ekstra Bladet.

Dommen på otte års fængsel faldt på baggrund af flere skærpende omstændigheder, blandt andet at episoden fra marts nu er tredje gang den 21-årige udsætter ekskæresten for vold.