21-årig kvinde dømt: Anmeldte voldtægt som aldrig fandt sted

En 21-årig kvinde hævder stadig, at hun er blevet forsøgt voldtaget, men Retten i Lyngby troede ikke på hende. Hun er idømt betinget fængselsstraf for falsk anmeldelse

En 21-årig kvinde hævdede, at en ukendt mand trak en tampon ud af hende, og at hun blev forsøgt voldtaget ved Lyngby Storcenter i maj (Foto: Mogens Flindt)
En 21-årig kvinde hævdede, at en ukendt mand trak en tampon ud af hende, og at hun blev forsøgt voldtaget ved Lyngby Storcenter i maj (Foto: Mogens Flindt)

En 21-årig kvinde fra Lyngby er ved Retten i Lyngby blevet idømt 10 dages betinget fængsel for at have anmeldt et forsøg på voldtægt, der aldrig fandt sted.

Det oplyser anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi på twitter.

Det var 16. maj, at kvinden kontaktede Nordsjællands Politi og fortalte, at hun kort forinden ved højlys dag var blevet forsøgt voldtaget ved et grønt område tæt på Lyngby Storcenter.

Kvinden var gående på vej på indkøb med sit lille barn i klapvognen, da hun ifølge anmeldelsen blev overfaldet af en ukendt gerningsmand. Han havde trukket hende om bag et buskads, hvor han havde trukket bukser og trusser af hende.

Hun fortalte politiet, at han havde trukket en tampon ud af hende, men i følge kvinden havde han pludselig fået kolde fødder og var løbet sin vej. Kvinden havde angiveligt ligget med ansigtet nedad på en græsplæne, så det var aldrig lykkedes hende at få et ordentligt indtryk af hvem, der skulle have forsøgt at voldtage hende.

- Hun kunne blot se, at han skulle have grå joggingbukser på, forklarer senioranklager Bente Schnack, som mødte for anklagemyndigheden i retten, til Ekstra Bladet.

Fantastisk historie
Historien lød ifølge politiet allerede i de indledende stadier af efterforskningen utroværdig, og det fortalte Bente Schnack også i retten. Ifølge hende har politiet brugt betydelige ressourcer på opklaringsarbejde.

Det var politiet selv, som rejste sagen om falsk anmeldelse.

- Det var en temmelig fantastisk historie. Via videoovervågning i storcentret konstaterede politiet relativt hurtigt efter, at kvinden havde været på indkøb med sit barn efter, at voldtægtsforsøget skulle have fundet sted. Hun handlede ind i Føtex, siger Bente Schnack.

Politiet ankom til det påståede gerningssted hurtigt efter anmeldelsen, og der blev sat hunde ind til at eftersøge den mulige gerningsmand.

Uden resultat.

Politiet undersøgte også det påståede sted, hvor forsøget på voldtægt skulle have fundet sted. Man kunne ifølge politiets efterforskere end ikke konstatere, at nogen havde været nede at ligge på stedet, som kvinden udpegede som gerningssted.

Kvinden blev også undersøgt på Retsmedicinsk Institut, uden at der blev fundet nogen spor.

Kvinden løj
På trods af at politiet fortalte kvinden, at hendes historie ikke kunne være sand, så blev hun ved med at hævde, at den altså var god nok. Også i retten forsøgte hun at overbevise dommeren om, at politiets opfattelse af virkeligheden var helt forkert.

Men retten kom til den konklusion, at kvinden løj. Der var ikke skyggen af forsøg på voldtægt ved Lyngby Storcenter 16. maj.

Ifølge Bente Schnack er 10 dages fængsel helt efter standarden i den slags sager.

- Dels har kvinden ikke angivet nogen formodet gerningsmand, og dels er hun ikke straffet i forvejen. Man kan godt sige, at det er relativt billigt at finde på den slags, forklarer Bente Schnack.

Den 21-årige valgte at bede om at få lov til at tage 14 dages betænkningstid, før hun beslutter, om hun vil modtage dommen.