21-årig skudt, mens han ventede på pizza: Drabet var nøje planlagt

Fire mænd med rocker-relationer stilles for retten tiltalt for mordet på Daniel Kristensen

Politiet offentliggjorde denne video af drabsmanden. Video: Jonas Olufson/Københavns Politi

Drabet på Daniel Kristensen, der blev skudt, mens han ventede på en pizza på Emdrupvej i København, var nøje planlagt og aftalt af mindst fire mordere.

De rekognoscerede forinden på gerningsstedet og skaffede to biler og to pistoler til attentatet på den 21-årige vordende far.

Det fremgår af anklageskriftet mod fire drabstiltalte mænd på 23, 22, 35 og 22 år, alle af anden etnisk herkomst, der stilles for retten på Frederiksberg den 25. januar.

Her er to af dem tiltalt for drabet på Daniel Kristensen, mens de to andre er tiltalt for medvirken ved ’råd, dåd eller tilskyndelse’.

Flygtede ind i kiosk
Daniel Kristensen blev først beskudt ude på gaden, men flygtede ind i en kiosk, hvor han faldt om på gulvet. Den ene pistolmand løb ind i kiosken, mens den anden holdt vagt, og forsøgte igen at skyde Daniel Kristensen med sin kaliber 7.62 pistol, men pistolen låste.

Han var ramt i ryggen og armen og døde 13 dage senere på Rigshospitalet.

Myrdet Daniels ven efter gennembrud: Sender ham en tanke

15 måneder efter attentatet, der skete den 2. oktober 2016 klokken 14.27, kører retssagen mod mændene, der ved anholdelsen i marts sidste år var tilknyttet rockerklubben Mongols.

Motivet til drabet på Daniel Kristensen er stadig ikke offentligt kendt. Han var ikke selv relateret til en bande, havde arbejde i postvæsenet og hans kæreste var gravid.

Ifølge senioranklager Andreas Emil Christensen har politiet et bud på et muligt motiv, men det vil først komme frem under retssagen. Også de tiltaltes formodede tilknytning til Mongols vil blive belyst i retten, siger anklageren.

artiklen fortsætter under billedet

Daniel Kristensen, 21, blev skudt, mens han ventede på en pizza. 13 dage senere døde han på hospitalet. Privatfoto
Daniel Kristensen, 21, blev skudt, mens han ventede på en pizza. 13 dage senere døde han på hospitalet. Privatfoto
 

Der bliver tale om en omfattende bevisførsel over 13 retsdage med blandt andet teleoplysninger, vidneforklaringer og video-overvågning. De fire tiltalte nægter sig skyldige.

De tiltaltes roller var ifølge tiltalen forskellige. To af dem var på gerningsstedet og affyrede skud med hver deres pistol, mens de to andre var med til at aftale og planlægge drabet, rekognoscering og ved at stille en bil til rådighed.

Flere på fri fod
Ifølge anklageskriftet er der muligvis flere uidentificerede medgerningsmænd på fri fod, mens en femte mand skal tiltales ved en særskilt retssag.

Daniel Kristensen var ikke det eneste offer for skyderiet. En 49-årig helt tilfældig familiefar løb over Emdrupvej, da skyderiet begyndte, og blev skudt af den anden gerningsmand, som var bevæbnet med en ni mm. pistol. Den 49-årige blev ramt i ryggen og var i livsfare, lyder tiltalen. Derfor er de fire også tiltalt for drabsforsøg på den 49-årige.

Desuden var en tredje mand, der stod ved siden af Daniel Kristensen, i fare for at blive ramt af skud. Derfor har anklageren endvidere tiltalt de fire for at have forvoldt nærliggende fare for mandens liv. Alle fire er tiltalt for besiddelse af de to pistoler, der blev brugt ved attentatet.

artiklen fortsætter under billedet

Denne Kia Carnival blev brugt som den ene af mordernes to biler, mener politiet. Politifoto
Denne Kia Carnival blev brugt som den ene af mordernes to biler, mener politiet. Politifoto
 

Overvågning afslører Daniels drabsmand: Politiet har fået flere henvendelser

Politiet fik et gennembrud i opklaringen, da politiet offentliggjorde videoovervågning af den ene bil, en Kia Carnival, som blev brugt af gerningsmændene. Den anden bil var en VW Polo.

Også videoovervågning fra kiosken, hvor pistolmanden skyder Daniel Kristensen, blev offentliggjort for at få nye oplysninger.

Flere våben
Tiltalen mod de fire mænd afslører også, at den ene af de 22-årige tiltalte var i besiddelse af drabsvåbnet, kaliber 7.62 pistolen, frem til den 21. december 2016.

Han var i januar sidste år - to måneder før anholdelsen - også i besiddelse af en skarpladt revolver Webley med seks skarpe patroner i tromlen.

Den 23-årige tiltalte var, da han blev anholdt 22. marts 2017, i besiddelse af en skarpladt Zastava pistol med fem skarpe skud.

Anklagemyndigheden tager forbehold for at begære den ene 22-årige og den 23-årige udvist af Danmark.

Dommen i sagen ventes i april. Sidste retsdag er 26. april.

Daniel dræbt på åben gade: Her er gerningsmanden