22-årig dræbt af skud i Mjølnerparken

Sad i bil da han blev skudt. 19-årig fik strejfskud

Video: Kenneth Meyer og Ritzau
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Politiet bekræfter, at en 22-årig mand er død under dagens skyderi i Mjølnerparken, som forbindes til konflikten mellem banderne LTF og en gruppering i Mjølnerparken.

Politiet oplyser også, at en 19-årig blev ramt af et strejfskud.

Ekstra Bladet erfarer, at den 22-årige og 19-årige sad sammen i en bil, da der blev affyret skud mod bilen fra en knallert med to maskerede mænd.

Øjenvidne: Vildt skyderi i Mjølnerparken - en person er ramt

Politiet siger, at den 22-årige er kendt af politiet og tidligere er truffet i selskab med personer fra den lokale bandegruppering i Mjølnerparken.

Gruppen er tidligere kendt som Brothas.

Bekendte til den dræbte siger til Ekstra Bladet, at den 22-årige ikke selv var medlem af Brothas, men at han kendte mange af dem, fordi de er vokset op sammen i Mjølnerparken.

Den 22-årige, der ifølge vidner blev ramt af skud i hovedet, er dermed bandekonfliktens tredje dødsoffer siden den 31. oktober. Alle drab er uopklarede.

Et kvindeligt øjenvidne fortæller til Ekstra Bladet, at hun kørte i sin bil, da hun hørte et knald som om en bil var punkteret. Så lød mindst fem skud og hun så en sort knallert med to sortklædte og fuldt maskerede mænd køre ud fra Mjølnerparken.

Den 31. oktober blev bandemedlemmet 'Wurdi' skudt og dræbt ved A&O Hostel ved siden af Mjølnerparken. To andre bandefolk blev såret af skud, da der blev affyret cirka 20 skud med et automatvåben.

En 20-årig mand banderelationer blev dræbt den 3. november i Tingbjerg.

Tæt på bandekrigens første dødsoffer: Mange ville se ham død

Han blev ramt af skud, da han ved 02.30-tiden sammen med en anden person kom kørende i sin bil ved krydset mellem Åkandevej og Ruten, der fører ind til Tingbjerg-bebyggelsen i Københavns udkant.

Her boede den 20-årige og uden varsel blev hans bil beskudt med en serie skud og bilen endte på taget. Den 20-årige døde senere på dagen.

Han havde relationer til LTF, og dagens skyderi i Mjølnerparken kan derfor være 'en bytter' for drabet i Tingbjerg.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind