22-årig fængslet for voldtægt på bosted

Den sigtede mand var iført fikseringsbælte under grundlovsforhøret

Se optagelser fra gerningsstedet her. Video: Rene Schütze

En 22-årig mand er søndag eftermiddag blevet varetægtsfængslet frem til den 13. maj efter en voldtægt mod en 20-årig kvindelig beboer på et bosted i Mariager lørdag aften.

Iført et fikseringsbælte blev han fremstillet i grundlovsforhør i retten i Hjørring.

Den sigtede er af anden etnisk herkomst end dansk og med sig ved grundlovsforhøret havde han en tyrkisk tolk, oplyser TV2 Nord.

Efter sigtelsen var læst op, blev dørene lukket, og anklager Morten Sønderby oplyser efter grundlovsforhøret overfor Ekstra Bladet, at han ikke har nogen kommentarer til sagen, da den sigtede blev fremstillet for lukkede døre.

Det har derfor ikke været muligt at få oplyst, hvorfor den sigtede var bæltefikseret, og om han var på bostedet i forbindelse med en anbringelsesdom.

Den anmeldte voldtægt skete på bostedet Bakkebo, der er en del af botilbudet Sødisbakke i Mariager. (Foto: Sødisbakke/Region Nordjylland) Krimi 22-årig nægter voldtægt på bosted

Nordjyllands Politi har siden anholdelsen været meget tilbageholdende med oplysninger i sagen, men vagtchef Heine Hansen oplyser, at den sigtede blev anholdt kl. 22.10 umiddelbart efter hændelsen.

- Der kommer nogen til stede, som tilbageholder ham. Det er alt jeg kan tilføje, siger vagtchef Heine Hansen.

Bostedet Bakkebo, der er en del af det pædagogiskE botilbud Sødisbakke under Region Nordjylland, er et tilbud til yngre personer i alderen 18 år og opefter med betydeligt og varigt nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

Flere har forskellige tillægshandicaps og sindslidelser og dom til anbringelse eller tilsyn.

Krimi Mand anholdt for voldtægt

Baggrunden for en anbringelse på Bakkebo er således en dom for forskellige strafbare forhold eksempelvis vold, røveri, seksuelle overgreb, brandstiftelse, eller andre personfarlige overgreb.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Sødisbakke, men forstander Klavs Persson har ingen kommentarer til sagen og henviser i øvrigt til Nordjyllands Politi.

Ved du noget? Så send en mail til 1224@eb.dk eller på SMS til 1224. Det koster alm. takst.