Annonce:
Annonce:

22-årig må vente på dom i sag om terrorråb

22-årig mand nægter, at han har råbt om IS, Paris og Kurt Westergaard. Han er tiltalt for trusler om terror

Annonce:
Følg Krimi

En 22-årig mand må vente med at få afgjort, om han kan dømmes for trusler om terror, fordi han angiveligt råbte om IS, Paris og Kurt Westergaard en eftermiddag i Helsingør Arrest.

Retssagen er trukket ud, og derfor vil der mod forventning ikke falde dom onsdag i Østre Landsret. Sagen fortsætter 4. januar.

Den tiltalte var i januar varetægtsfængslet og sigtet for at have opfordret til religiøst ekstremistiske handlinger. Under en uge efter terrorangrebet på avisen Charlie Hebdo i Paris skulle han angiveligt have råbt ud af vinduet i sin isolationscelle.

'IS - IS - Islamisk Stat, bare se Paris. Kurt Westergaard, det er dig næste gang.' To fængselsbetjente og 25-30 medfanger hørte råbet.

Retten i Hillerød frifandt i sommer manden for terrortrusler. Men han blev kendt skyldig i almindelige trusler og for at billige terrorangrebet mod Charlie Hebdo.

Annonce:

Han blev også dømt for at have opfordret til forbrydelse, fordi han i september sidste år under et andet navn linkede til en video fra IS. Ifølge PET skulle han under samme navn have linket 40 gange til såkaldt islamistisk materiale.

- Jeg tager afstand fra al voldelige ekstremisme, har den tiltalte sagt i retten og forklaret, at han deler alt om Mellemøsten, også ting han ikke kan lide.

Seks måneders fængsel fik manden ved retten i Hillerød. Både anklagemyndigheden og den tiltalte valgte at anke.

Han gik ud af gymnasiet for at rejse til Syrien, ifølge sin egen forklaring for at deltage i nødhjælpsarbejde.

Senere blev han anholdt, da han krydsede grænsen til Libanon i en bil med rifler, maskinpistoler og et bælte med sprængstof. Den 22-årige har forklaret, at han ikke vidste, der var våben i bilen.

Manden blev idømt et års fængsel i Libanon. Efter hjemkomsten til Danmark blev han overvåget af PET, der blandt andet aflyttede hans telefon.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: