22-årig nordjyde: Frikendt for forsøg på at dræbe 16 personer

Manden bag dødsliste i Aalborg dømmes alene for drabsforsøg og forsøg på voldtægt af 24-årig kvinde

Ekstra Bladets journalist Karsten Gøttler var til stede i retten, da dommen faldt. Hør ham udlægge sagen her. Foto: Ernst van Norde

Den 22-årige Anders Rasmussen fra Aalborg er netop blevet kendt ikke-skyldig i den såkaldte dødslistesag i Aalborg, hvor han var tiltalt for drabs- og voldtægtsforsøg mod 17 personer, hvis navne og adresser stod på listen.

Til gengæld er han dømt skyldig i forsøg på at dræbe og voldtage en 24-årig kvinde i Aalborg 2. januar. Hendes navn stod også listen.

Straffen til den hidtil ustraffede nordjyde udmåles senere i dag.

Politiet mente, at en liste med 17 navngivne personer, der blev fundet hos den 22-årige, var en liste over folk, der skulle voldtages og slås ihjel. Men retten mener altså ikke, at der er tale om drabsforsøg i 16 af tilfældene.

I ét tilfælde gjorde manden dog fysisk skade på en af personerne på listen, og det er han kendt skyldig i.

Det var en kvinde på 24 år, som var hans nabo på et kollegie. Hun var ifølge TV2 nummer 17 på mandens liste. Ifølge anklagen blev hun en aften i januar bundet med strips, forsøgt kvalt og voldtaget af den 22-årige.

Manden har nægtet sig skyldig.

Hans forsvarer, Charlotte Møller Larsen, fortalte efter tiltalen, at listen med navne ikke var tænkt som en liste med personer, der skulle slås ihjel.

Listen er af anklageren og i medier blevet omtalt som en dødsliste, men ifølge forsvareren er der tale om en oversigt over personer, som den tiltalte kunne begå indbrud hos.

- Der er ikke tale om en dødsliste. Der er tale om en liste med navne på personer, som min klient aldrig har haft til hensigt at dræbe eller seksuelt forulempe. Men i stedet at begå berigelseskriminalitet, sagde Charlotte Møller Larsen i retten tidligere på ugen ifølge DR Nordjylland.

På listen er der navne på både kvinder og mænd. De fleste er kvinder på hans egen alder.

Desuden står politidirektøren i Nordjyllands Politi på listen, har politiet oplyst.