22-årig sigtet: Afpressede mand for 90.000 kr.

Ifølge politiet hævede ung mand også flere beløb på offers dankort og optog falske lån i offerets navn

I november sidste år tvang en 22-årig mand sig adgang til en 45-årig mands hjem i Hillerød og truede sig til flere tusinde kroner.

Det mener Nordsjællands Politi, som netop har sigtet den 22-årige for afpresning og databedrageri.

Den 22-årige blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød, hvor en dommer varetægtsfængslede ham i fire uger.

Han nægter sig skyldig.

Ifølge politiets sigtelse startede en flere uger lang afpresning af det 45-årige offer 5. november sidste år, da den 22-årige ifølge sigtelsen mødte op på offerets bopæl og forlangte at komme inden for.

Her beskyldte den 22-årige først offeret for at have stjålet fra ham, hvorefter han med trusler om vold tvang sig adgang til den 45-åriges Mobile Pay konto, satte grænsen for overførelser op og overførte først 2800 kr. og efterfølgende yderligere 7000 kr. til en konto tilhørende en anden navngiven person.

Efter det uønskede 'hjemmebesøg' startede den 22-årige ifølge politiet en systematisk chikane mod det 45-årige offer, som frem til 30. november modtog flere trusler på Messenger.

'Jeg har været ovre og se din familie'
Ifølge politiet stod den 22-årige i ledtog med flere endnu uidentificerede medgerningsmænd, og blandt andet derfor blev dagens grundlovsforhør holdt for lukkede døre.

'Pas på med at ignorere mine beskeder, det er bedst for dig. Jeg har bare været ovre og se, hvordan din familie bor og kan faktisk ikke forstå, hvorfor du bor alene. Jeg sværger på alt, jeg knepper dig, hvis du ikke svarer', skrev den 22-årige ifølge sigtelsen blandt andet på Facebooks beskedservice Messenger.

De truende beskeder fik ifølge politiet det 45-årige offer til via Mobilepay at overføre yderligere 80.000 kr. til flere forskellige navngivne personer for at få fred fra sin plageånd.

Den 45-årige gav også sin afpresser sit Dankort samt koder og nøglekort, som den 22-årige ifølge politiet brugte til at hæve penge og optage flere falske net-lån i offerets navn for omkring 130.000 kroner.

Anklager Christina Grue vil på grund af de lukkede døre ikke oplyse om offer og den sigtede kendte hinanden før afpresningen.

Den 22-årige blev varetægtsfængslet frem til 20. marts.