22-årig skudt i sin bil: Sådan slap drabsmændene væk

Mindst tre gerningsmænd er på fri fod efter drab på 22-årig. Politiet beder nu offentligheden om hjælp

Københavns Politi beder nu offentligheden om hjælp til at opklare drabet på en 22-årig ung mand, der i går eftermiddag blev skudt, mens han sad i sin bil i nærheden af sin bopæl på Åfløjen i Husum.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Politifolk massivt til stede og et stort område i boligkvarteret i Husum, København blev spærret af efter skuddrabet på en 22-årig. Foto: Kenneth Meyer. Krimi Skud-drama: Forbudt bande spøger i konflikt

Vidner, der har set og hørt noget mistænkeligt i timerne før drabet – eller som har videoovervågning fra stedet - opfordres til at kontakte politiet på 114.

Gik målrettet efter den 22-årige
Fungerende politiinspektør Mads Helios udtalte tidligere torsdag til Ekstra Bladet, at det er politiets opfattelse, at gerningsmændene gik målrettet efter den 22-årige, og at de holdt og ventede på deres offer i gerningsbilen ved Åfløjen.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Politiets teori: Drabsmænd holdt og ventede på deres offer

I pressemeddelelsen oplyser politiet også, at de mener drabet var planlagt, og at gerningsmændene havde brugt tid på dels at udse sig et sted på Åfløjen, hvor de kunne holde og vente i flere timer, dels et sted, hvor de kunne slippe af med gerningsbilen.

Hvid gerningsbil brændt af
De foreløbige undersøgelser har ifølge politiet vist, at gerningsmændene umiddelbart efter skyderiet kørte væk i en hvid Nissan Qashqai med registreringsnummer CN 53147 årgang 2019. Køretøjet er meldt stjålet fra en autoforhandler i Kastrup 7. april. 

De kørte ad ukendt rute til Hillerødmotorvejen og videre af Klausdalsbrovej-afkørslen. Herfra kørte bilen til venstre og i et lille parkområde ved Klausdalsbrovej 308 i Herlev blev bilen sat i brand. I stedet kørte gerningsmændene videre i en anden mørk bil.

Har du set dem?
- Derfor kan gerningsmændene have været i områderne omkring gerningsstedet og afbrændingsstedet i timerne eller dagene op til drabet, og vi opfordrer derfor borgere, som har set bilen i områderne til at kontakte os på 114, siger Mads Helios i pressemeddelelsen.

Københavns Politi vurderer, at der var mindst tre gerningsmænd om selve drabet, og det kan ikke udelukkes, at flere har deltaget i planlægningen og flugten.

Politiet har tidligere over for Ekstra Bladet oplyst, at man mener skyderiet er en del af en verserende konflikt, men siger, at de som altid efterforsker bredt og ikke udelukker noget.

Den dræbte var ikke medlem af nogen gruppering, men omgikkes med bandemedlemmer.