Annonce:
Annonce:

22-årige Linda offer for sex-stalker: Frygter flere gerningsmænd

22-årige Linda blev krænket af en sex-stalker, som politiet formoder er samme gerningsmand der står bag en række seksuelle krænkelser på og omkring Nørrebro. Hun tør ikke længere gå alene hjem og frygter flere mænd kan stå bag de mange overfald

Linda går ikke alene hjem fra fester efter oplevelsen. Hun tager enten en taxi eller sørger for at følges med nogle. (Privatfoto)
Linda går ikke alene hjem fra fester efter oplevelsen. Hun tager enten en taxi eller sørger for at følges med nogle. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

En tidlig efterårsnat i september begav 22-årige Linda Kildentoft sig hjem fra en universitetsfest.

På vejen hjem slog hun et smut omkring en sharwarmabar på Nørrebrogade tæt på hendes lejlighed, men da den unge kvinde forlader stedet er hun ikke alene, som da hun ankom.

En mand følger efter Linda på cykel og henvender sig flere gange til hende. Flere gange fortæller hun manden, at hun ikke gider snakke med ham, men han fortsætter og spørger, om hun ikke vil gå med hjem.

- Han sagde, at jeg skulle med ham hjem, og at jeg var en smuk pige, fortæller Linda Kildentoft om oplevelsen, der har sat sig i den unge kvinde.

Politi løslader mistænkt: Sexstalker fortsat på fri fod

Kort fra sin lejlighed fik hun kontakt til to fremmede drenge, der fik jagtet sexstalkeren, der dog slap fra stedet uden at blive pågrebet.

Annonce:

Derfor var hun også lettet, da politiet i søndags kunne oplyse, at man havde anholdt en formodet gerningsmand. Her forklarede hun til Ekstra Bladet, at der efter anholdelsen var faldet en sten fra hendes hjerte.

Men den følelsesmæssige rutsjebanetur er langt fra ovre for Linda og de mere end 30 kvinder, der har været antastet i sagen.

Tidligere i dag oplyste Københavns Politi nemlig, at den 43-årige mand, man havde i søndags anholdte og mistænkte i sagen, nu er løsladt efter flere ofre ikke kunne identificere ham som gerningsmanden bag overfaldene.

Piger mærket for livet
- Jeg synes det er skræmmende at muligheden for at folk kan få så grimme oplevelser og blive arret for livet stadig er derude, lyder reaktionen fra Linda Kildentoft efter nyheden om, at gerningsmanden fortsat er på fri fod kom frem tidligere i dag.

Linda Kildentoft var ellers så småt begyndt at vende tilbage til en almindelig hverdag, efter den ubehagelige oplevelse.

Annonce:

- Der var nogle dage efter episoden, hvor jeg var meget paranoid, når jeg gik udenfor. Jeg var meget berørt af det og når jeg gik udenfor var det som om, jeg løb til min dør, for det kunne jo ske igen.

- Når jeg en sjælden gang er ude så sent om aftenen i dag, går jeg ikke hjem alene mere. Jeg er meget opmærksom og kigger mig hele tiden over skuldren. Jeg prøver ikke at være paranoid, men forsøger samtidig at have kontrol over situationen, så jeg ved hvad der sker omkring mig, fortæller den 22-årige studerende.

Den 43-årige mand, der søndag blev anholdt er nu løsladt. Sidste fredag gik Københavns Politi ud og advarede kvinder mod at færdes alene i aften og nattetimerne i området omkring Nørrebrogade og Frederikssundsvej (Foto: Politiet)
Den 43-årige mand, der søndag blev anholdt er nu løsladt. Sidste fredag gik Københavns Politi ud og advarede kvinder mod at færdes alene i aften og nattetimerne i området omkring Nørrebrogade og Frederikssundsvej (Foto: Politiet)
 

Frygter flere gerningsmænd
I forhold til mange af de øvrige ofre for sex-stalkeren, var Linda Kildentoft 'heldig'. Hun slap med verbale tilnærmelser, mens andre ofre er blev slikket og kysset på.

De mange overfald i området får den 22-årige kvinde til at frygte, at gerningsmanden, der henvendte sig til hende, ikke er alene.

Annonce:

- Der er så mange anmeldelser fra så mange piger, at jeg desværre tror, der er flere gerningsmænd. At de har haft anholdt en mand er ikke ensbetydende med, at det er den gerningsmand, jeg har mødt. Det virker til, der er en opfattelse blandt en gruppe mænd om, at det her er helt okay. Det skal vi ikke acceptere, siger hun og fortsætter:

- Det er uhyggeligt, at vi er nået til et punkt, hvor kvinder ikke kan gå alene hjem uden at skulle frygte for at blive forfulgt, råbt efter eller på anden måde krænket. Det er trist at kvinder ikke længere kan gå sikkert hjem alene om natten, siger Linda Kildentoft til Ekstra Bladet.

Københavns Politi oplyste tidligere i dag til Ekstra Bladet, at man senere i dag vil offentliggøre overvågningsbilleder af den mand, man fra politiets side formoder er gerningsmanden bag serien af blufærdighedskrænkelser, som man fra politiets side kalder de seksuelle tilnærmelser.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: