24-årig i koma efter politiskud

En mand, der mandag angreb politiet med kniv og senere blev skudt, er sigtet for drabsforsøg

- Læg dig ned, læg dig ned! Videoen her viser, hvordan en kvindelig og en mandlig betjent i forbindelse med skudepisoden - uden held - forsøger at få manden til at falde til ro og blive liggende på jorden. (Privatoptagelser)

En 24-årig mand, der mandag angreb på to politifolk med kniv i Brabrand ved Aarhus, er fortsat i koma på intensiv afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Det oplyste anklager Jacob Balsgaard ved grundlovsforhøret ved middagstid i dag ved i Retten i Aarhus.

Manden blev fremstillet in absentia, og det kom frem i retten, at han er sigtet for drabsforsøg og vold mod to politifolk.

Dommer Tine Roed besluttede, at grundlovsforhøret skulle foregå for lukkede døre trods protest fra både forsvarsadvokat Niels Lyhne og de fremmødte pressefolk. Argumentet var, at oplysninger kunne skade efterforskningen.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Hændelsen udspillede sig mandag eftermiddag på Karen Blixens Boulevard i det vestlige Aarhus. Manden havde forinden besøgt Grimhøj-moskéen. Han virkede forstyrret, og da han gik ud med en stor kniv, kontaktede moskéen politiet, har dens formand fortalt.

Kort efter gik han - ifølge politiets sigtelse - altså til angreb på to betjente med kniven. Derefter affyrede politiet skud, der ramte og sårede ham.

Hos Østjyllands Politi siger en talsmand tirsdag formiddag, at man ikke vil besvare spørgsmål om, hvorvidt den 24-åriges angreb kan være religiøst motiveret.

På en video havde han en strakt finger i vejret. Det kan tolkes som udtryk for sympati med Islamisk Stat.

Artiklen fortsætter under billedet

Efter den dramatiske episode besluttede politiet at optrappe tilstedeværelsen i Brabrand. En såkaldt mobil politistation rykkede ud i området, og også tirsdag er den placeret på Karen Blixens Boulevard.

- Vi er meget interesseret i at få henvendelser fra borgerne, sagde chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen mandag aften.

Dels håber politiet at få oplysninger om den 24-årige - og dels tilbyder man at tale med eventuelt bekymrede borgere.

Baggrunden for skyderiet undersøges nu af Den Uafhængige Politiklagemyndighed.