24-årig kvinde angrebet med syre i ansigtet: Det er livsfarligt

En 24-årige kvinde blev natten til mandag udsat for et syreangreb. En 37-årig mand er anholdt i sagen. Ifølge overlæge er syreangreb potentielt set livsfarlige

De mange udrykningskøretøjer på stedet. Foto: Peter Boier
De mange udrykningskøretøjer på stedet. Foto: Peter Boier

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)

Natten til mandag blev en kun 24-årig kvindelig ansat på det socialpsykiatriske botilbud Fogedgården på Nørrebro i København udsat for et syreangreb fra en 37-årig beboer.

Den 24-årige kvinde har fået forbrændingsskader i ansigtet, på halsen, brystet, lår og baller forbindelse med angrebet.

Ifølge vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Brian Belling, er hun fortsat indlagt, men udenfor livsfare.

Ramte sig selv
Ved angrebet, blev den 37-årige gerningsmand også udsat for syren.

Han er fortsat indlagt som følge af sine skader, men også han er udenfor livsfare.

- Vi har haft mulighed for at afhøre den 37-årige mand, men jeg kan ikke fortælle yderligere på nuværende tidspunkt, siger Brian Belling til Ekstra Bladet, ikke vil kommentere på et motiv.

Ekstremt ætsende
De foreløbige undersøgelser peger på, at den 37-årige gerningsmand benyttede sig af stoffet kaldet 'flussyre'.

En væske der af Giftlinjen på Bispebjerg Hospital beskrives som 'ekstremt ætsende' og 'vævsødelæggende' selv i fortyndede opløsninger.

Fra udlandet har der de seneste år været en række historier om syreangreb. Sommeren igennem er London blevet ramt af en bølge af syreangreb.

Flere angreb
Herhjemme er angrebene forholdsvis sjældne.

Senest omtalte angreb herhjemme fandt sted i februar, hvor en ung Kiwi-medarbejder blev udsat for et syreangreb på Amager.

Men fra udlandet er det ikke ualmindeligt med historier om voldsomme angreb. Blandt andet er London i år blevet ramt af en bølge af syreangreb.

Potentielt dødelige
På brandsårsafdelingen på Rigshospitalet i København behandler man patienter, der er blevet udsat for ætsende substanser. Oftest fra ulykker, men desværre også som følge af deciderede angreb.

Overlæge på afdelingen Rikke Holmgaard vil ikke forholde sig til det konkrete overfald søndag aften, men gerne udtale sig i generelle vendinger om syreangreb og mulige skader.

Hun forklarer, at syreangrebene potentielt kan være dødelige.

- Ved længere tids eksponering, vil der dannes blærer og huden vil falde af. Derudover er der enkelte midler, der også kan påvirke hjerterytmen. Det kan give hjertestop, siger overlæge Rikke Holmgaard og tilføjer:

- De typiske skader vil være af kosmetisk karakter. Det, der er helt afgørende, er, at man så hurtigt som muligt får skyllet det ramte område med rent vand. Det gælder om at fortynde væsken. Behandlingen skal fortsætte nogle timer.

Hurtig behandling vigtig
Ved hurtig indgriben vil den primære behandling bestå af at skylle med væske.

- Ved en dyb forbrænding eller ætsning kan man være nød til at fjerne den døde hud og lægge nyt på. Her kan man blive nødt til at fjerne både næse og ører, hvis skaden er sket i ansigtet, lyder det fra overlægen.

Særlig rå, brutal eller farlig
Den 37-årige formodede gerningsmand er mandag blevet varetægtsfængslet for det usædvanlige angreb på en kvindelig ansat.

Sigtelsen lyder på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter.

I retten fortalte anklageren, at den 37-årige er diagnosticeret som paranoid skizofren. Han er tidligere gået amok på stedet, og ifølge den daglige leder af Fogedgården er han udadreagerende og samarbejder ikke med personalet.

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller SMS 1224 (alm. takst)