Annonce:
Annonce:

24-årig mor tiltalt: Sprøjtede urin i to-årig søns blodårer

Sønnen blev i et år udsat for unødige behandlinger og medicin, der skadede ham, fordi drengens mor opfandt sygdomme, han ikke led af, lyder tiltalen

Sønnen var indlagt på Aarhus Universitetshospital, da moderen to gange - ifølge tiltalen - sprøjtede urin ind i hans årer, så han fik blodforgiftning. Foto: Ernst van Norde
Sønnen var indlagt på Aarhus Universitetshospital, da moderen to gange - ifølge tiltalen - sprøjtede urin ind i hans årer, så han fik blodforgiftning. Foto: Ernst van Norde
Annonce:
Følg Krimi

En to-årig dreng led af gentagne krampeanfald og urinvejsinfektioner. Men sygdommene eksisterede kun i hans 24-årige mors fantasi, mener politiet.

Derfor blev den lille dreng udsat for fejlbehandling, unødige indlæggelser og unødvendig medicinering, der gav ham en række fysiske og psykiske traumer og smerter.

Mens drengen var indlagt på Aarhus Universitetshospital fik han pludselig blodforgiftning og septisk chok, fordi hans mor angiveligt gav ham inficeret urin direkte i blodet via et Venflon, som lægerne havde lagt.

Sådan lyder tiltalen mod den 24-årige mor, der torsdag stilles for Retten i Odense, hvor hun er tiltalt for vanrøgt og mishandling af sin to-årige søn.

Annonce:

Lider hun af Münchausen?
Sagen er rejst som en domsmandssag, så kvinden nægter sig angiveligt skyldig, men hendes forsvarer, advokat Annette Petersen, siger til Ekstra Bladet, at hendes klient ikke ønsker, at hun udtaler sig til pressen om sagen. Den varer i fire dage, og dommen ventes 25. juni.

Kvinden blev anholdt 3. juni sidste år og fængslet dagen efter. Hun sidder stadig varetægtsfængslet.

Hun har været mentalundersøgt og Retslægerådet har udtalt sig i sagen, men anklagemyndigheden nedlægger påstand om almindelig straf. Så det betyder, at hun ikke er fundet sindssyg eller at der anbefales andre foranstaltninger end fængsel.

Anklager Marie Blomsterberg ønsker ikke forud for retssagen at udtale sig om, hvorvidt den tiltalte mor eventuelt lider af fænomenet ’Münchausen by proxy’, hvor en mor beskriver eller fremkalder symptomer og skader hos sit barn.

Moderen opnår psykologisk tilfredsstillelse og opmærksomhed fra omgivelserne, når barnet for eksempel bliver indlagt på hospitalet.

Annonce:

Mishandlet i et år
Ifølge tiltalen stod mishandlingen af drengen på fra 1. juni 2018 og frem til anholdelsen. Det skete på bopælen i Juelsminde og Middelfart, og moderen havde gang på gang kontakt til både praktiserende læger, lægevagter og sygehusene i Odense, Kolding og Aarhus.

Hun bildte lægerne ind, at drengen havde krampeanfald og han blev både indlagt og fik medicin, som han ikke skulle have haft. Hun foregav også, at han havde infektion i urinvejen, blod i urinen og hun afleverede ældre inficerede urinprøver til undersøgelse.

Ifølge tiltalen ødelagde hun de drop, katetre og Venflons som lægerne lagde i drengen. Da hun inficerede hans blod med urin fik han høj feber, og en uge før anholdelsen gav hun ham igen urin i blodet, så han gik i chok, siger tiltalen.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Her er anklagerne mod den 24-årige mor

Vanrøgt og mishandling fra 1. juni 2018 til 3. juni 2019 ved kontakt til en række læger og sygehuse fastholdt sønnen i fejlagtige behandlingsforløb med unødige indlæggelser og unødig medicinering trods det, at han intet fejlede:

Annonce:

Ved mindst 15 gange i strid med sandheden at have oplyst til lægefagligt personale, at sønnen flere gange havde haft behandlingskrævende krampeanfald. Drengen blev kortvarigt indlagt og lægerne udskrev anfaldsbehandlende og anfaldsforebyggende medicin, hvilket hos sønnen medførte øget træthed, øget søvn, påvirket appetit, forstoppelse og usikker gang, forsinket udvikling og risiko for adfærdsforstyrrelser.

Ved adskillige lejligheder at have foregivet, at sønnen led af urinvejsinfektioner og symptomer som blod i urinen. Hun afleverede ældre inficerede urinprøver til undersøgelse, så lægerne udskrev medicin, der gav drengen let mangel på hvide blodlegemer og med risiko for kvalme, opkastninger, diarré, allergiske reaktioner, udvikling af resistens over for antibiotika og påvirkning af røde og hvide blodlegemer i knoglemarven til følge.

At have gjort anlagte Venflons og PICC-lines uvirksomme for at fastholde drengen i behandlingen, hvilket medførte smerte og psykiske og følelsesmæssige traumer, idet drengen blandt andet måtte fuldbedøves og fik risiko for infektion, blodforgiftning og risiko for udvikling af angst.

Annonce:

At have gjort anlagte topkatetre uvirksomme med risiko for udsivning af urin til mavehule og infektioner til følge. På et tidspunkt i februar 2019 flere gange at have indgivet inficeret urin i et topkateter, hvilket medførte høj feber.

26. maj 2019 ved to lejligheder på Aarhus Universitetshospital at have indgivet inficeret urin i blodbanerne via et Venflon, lægerne havde anlagt, hvilket medførte blodforgiftning og septisk chok.

Alt havde alvorlige fysiske og psykiske konsekvenser for drengen ved konstant at forstyrre hans udvikling såvel fysisk som psykisk, herunder på det emotionelle og kognitive plan og på længere sigt kan have medført alvorlige psykiske konsekvenser hos drengen med risiko for udvikling af personlighedsforstyrrelser, depressioner og selvskadende og uhensigtsmæssig sygdomsadfærd.

I forbindelse med anholdelsen af den 24-årige beslaglagde politiet en vandflaske med urin, 18 sprøjter, en prop med en nål, plastbeholdere med blandt andet sprøjtedele, medicin og en pumpe til en sprøjte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Digital arrogance har skabt et samfund med A- og B-borgere
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Annonce: