Annonce:
Annonce:

24-årig reddede mand fra at drukne - tilskuere filmede uden at hjælpe

Ældre mand tæt på at drukne efter at være kørt i havnen i Nykøbing Mors - reddet i sidste øjeblik

Her bliver den 73-åriges  bil halet op fra havnen i Nykøbing Mors efter den dramatiske redningsaktion, som reddede bilistens liv. (Foto: Bo Lehm/nordjyske)
Her bliver den 73-åriges bil halet op fra havnen i Nykøbing Mors efter den dramatiske redningsaktion, som reddede bilistens liv. (Foto: Bo Lehm/nordjyske)
Annonce:
Følg Krimi

Mens den 24-årige Nicolai Ris i går kæmpede for at redde en ældre mand fra at drukne i Nykøbing Mors' havn, stod en kødrand af tilskuere på kajen og filmede redningsaktionen med deres mobiltelefoner.

Det fortæller en ret rystet Nicolai dagen derpå til Ekstra Bladet efter at have fået oplevelsen lidt på afstand. Den 73-årige var af endnu ukendte årsager kørt i havnen ved 16-tiden tæt på et slæbested, hvor Nicolai Ris netop havde sat sin vandscooter i vandet.

- Jeg lå og ventede på min kammerat, som lige var hjemme for at hente vores redningsveste. Pludselig hørte jeg et råb om hjælp og fik øje på en skikkelse, der flød i vandet tæt ved kajen.

Ingen havde tilsyneladende set den røde bil køre ud over kajkanten, og derfor er det uvist, hvor længe den 73-årige havde ligget i vandet.

Annonce:

Lå med ansigtet nedad
Nicolai Ris sprang straks i vandet og kom den ældre bilist til undsætning.

- Han flød en meter fra bolværket med ryggen opad og ansigtet nedad. Det blødte fra en flænge i hans hoved, fortæller den 24-årige vindmølletekniker.

I følge nordjyske.dk blev der kastet et reb ud til redningsmanden, og ved fælles hjælp blev den forulykkede trukket ind og bragt op på land.

- Men ingen sprang i vandet og hjalp med at bjærge manden. Folk stod bare og filmede med deres mobiler. Det, synes jeg, var mærkeligt i så alvorlig en situation.

Overført med helikopter - uden for livsfare
Det lykkedes at holde liv i den forkomne mand, indtil ambulance-mandskabet tog over. Den 73-årige blev derefter overført med helikopter til traumecentret i Aalborg og lagt i respirator.

I følge politiet er bilisten medtaget, men uden for livsfare takket være den 24-årige helts hurtige redningsindsats.

Annonce:

- Det var fantastisk flot grebet ind af den unge mand. Han har - på den bedste måde - et liv på samvittigheden, siger vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Redningsmand Nicolai Ris er dagen igennem blev kimet ned fra nær og fjern. Han ønsker ikke at stille op til et foto.

Politiet har i dag undersøgt den 73-åriges bil, men uden at finde en teknisk forklaring på ulykken. Den ældre mand har endnu ikke kunnet afhøres om sagen.

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: