24-årig sigtes for dobbelt uagtsomt manddrab efter vandscooter-ulykken

Otte unge fremstilles lige nu i grundlovsforhør efter tragedien i Københavns Havn

Her bliver de otte anholdt af politiet. Video: Kenneth Meyer

Grundlovsforhøret over de otte unge, syv mænd og en kvinde, der sigtes efter dødsulykken i Københavns Havn i aftes, hvor en løbsk vandscooter dræbte to unge amerikanske kvinder, da den påsejlede en båd ved Langebro, er netop startet i Københavns Byret.

Det fremgår af anklager Anders Larsson sigtelse, at vandscooteren blev ført af en 24-årig dansk mand, der sigtes for uagtsomt manddrab på de to kvinder.

Både han og de syv andre sigtede sigtes også for at have forvoldt fare for uskyldiges liv og førlighed ved at have sejlet vanvittigt på deres vandscootere.

Artiklen fortsætter under billedet

Her undersøger politiet dødsbåden lørdag aften (Foto: Kenneth Meyer)
Her undersøger politiet dødsbåden lørdag aften (Foto: Kenneth Meyer)
 

Endelig sigtes den 24-årige for at være flygtet fra ulykken, selvom han vidste, at flere personer var blevet ramt af hans vandscooter.

De otte anholdte er tre danske mænd, en dansk pige og fire unge mænd af anden etnisk herkomst.

Venteværelset foran retslokale 27 i Københavns Byret var proppet med venner og familie til de sigtede inden grundlovsforhøret gik i gang.

Sigtelsen mod den 24-årige lyder på, at han under særligt skærpende omstændigheder uagtsomt har forvoldt de to kvinders død, fordi han mistede kontrollen over vandscooteren, der sejlede i høj fart, hvorved den fløj op af vandet og ramte de to kvinder.

De var sejlet ud i en lejet båd fra GoBoat.

Sigtelsen mod den 24-årige samt de syv andre lyder også på, at de ved grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde at have forvoldt nærliggende fare for andre, idet de sejlede på vandscootere med høj hastighed tæt på andre både i vandet.

Sådan ser det ud, når ulovlige vandscootere tonser rundt i havnen

Sad bag på vandscooter i dødsulykke: Jeg er stadig i chok

Mikkel Beha talte med politiet efter dødsulykke: Det er forfærdeligt

Den 24-årige sigtede ønsker ikke at udtale sig i retten. Han nægter sig skyldig, men erkender dog, at han førte vandscooteren, der ramte kvinderne. Han havde blot ikke til hensigt at skade nogen, siger hans forsvarer

De syv andre nægter sig også skyldige. Alle begærede navneforbud, og anklager Anders Larsson begærede også navneforbud på de to dræbte amerikanske kvinder. Retten gav både de sigtede og de to dræbte navneforbud.

De to første, der er afhørt i retten, er en 30-årig mand og en 31-årig kvinde. De afviser begge, at de så ulykken i Københavns Havn. Det var først bagefter, at det gik op for dem, hvad der var sket. Den 31-årige kvinde forklarede, at den 24-årige, der ifølge sigtelsen forvoldte ulykken, var sejlet op på på siden af hende bagefter. Han sagde noget om blod, og han fortalte der var sket en ulykke. Så den 31-årige opfordrede ham til at sejle tilbage til stedet.

- Han var lidt i panik, sagde den 31-årige kvinde.

Det var første gang, at den 31-årige sejlede alene på sin kærestes vandscooter. De andre gange havde hun kun siddet bagpå. Ulykken så hun ikke, men bemærkede dog, at den 24-årige kammerat samlede den pige op af vandet, som han havde haft bag på vandscooteren, og som var endt i vandet.