24-årig sigtet i Kundbysag: Danmark er også mit land

Det ligger en terrorsigtet mand fra Aarhus meget fjernt, at han skulle ønske at skade Danmark, sagde han

Hør mere om sagen her

Politiets mistanke mod en 24-årig mand fra Aarhus om hans påståede planer om at angribe to sjællandske skoler med bomber er både absurd og helt uden grund.

Det fastslog han onsdag i et retsmøde i Holbæk, efter at en dommer havde valgt at forlænge hans varetægtsfængsling med fire uger i den såkaldte Kundbysag.

- Jeg vil bare sige, at hvis I overhovedet finder noget med de anklager, så er jeg villig til at tage fuld tid. Jeg tager gerne 16 år, sagde han og forklarede, hvorfor beskyldningen forekommer ham så uvirkelig.

En 16-årig pige er sigtet i en sag, der hidtil har været hemmeligholdt. (Foto: Privat) Krimi Skolebombe-sagen: Elever var nervøse før skolefest

- Danmark er ikke kun jeres land, det er også mit land. Jeg kunne aldrig finde på at gøre skade på landet. Hvis der er nogen beviser på, at jeg er skyldig, så tager jeg gerne fuld tid. Jeg er klar til at tage 16 år, gentog han.

Både manden og en 16-årig pige, der også er sigtet i sagen, mistænkes for forsøg på terrorisme.

16-årig pige havde - ifølge politiet - planlagt at producere det livsfarlige sprængstof. (Privatfoto) Krimi Overblik: Skolepige og syrienskriger sigtet for terrorplaner

Ifølge anklagemyndigheden har pigen haft planer om at udføre bombeangreb mod den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle.

Hun har blandt andet studeret bombemanualer og forsøgt at fremstille 'Satans Mor'. Det er et andet navn for det meget ustabile sprængstof TATP.

Anklagemyndigheden mener, at den 24-årige mand, der angiveligt har været i Syrien for at lære at bruge våben, har bistået pigen i hendes planer. Derfor er han sigtet for at medvirke i planlægningen.

Ligesom manden skal også den 16-årige pige fra Kundby på Vestsjælland sidde varetægtsfængslet i foreløbigt fire uger mere.