24-årig sigtet: Overhældte madvarer med rengøringsmidler

Ung mand gik ind i Fakta-butikker og hældte forskellige rengøringsmidler i kølemontrerne. Regningen nærmer sig 300.000 kroner

Mindst syv Fakta-butikker blev 'ofre' for en hærværksmand, som ødelagde varer for op mod 300.000 kroner. (Foto: Mads Winther)
Mindst syv Fakta-butikker blev 'ofre' for en hærværksmand, som ødelagde varer for op mod 300.000 kroner. (Foto: Mads Winther)
Følg Krimi

Kender du til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Adskillige Fakta-butikker på Nørrebro og Amager i København har siden fredag været udsat for hærværk af en lidt besynderligt art.

En ung mand er gået ind i butikkerne og har blandt andet hældt skyllemiddel og andre rengøringsmidler ud over madvarerne i butikkens kølemontre, ligesom han har skåret hul på kød- og pålægsemballage.

Det kom frem i dommervagten i København, hvor en 24-årig mand blev sigtet og fængslet for hærværk mod flere Fakta-butikker. Han nægter sig skyldig, oplyser anklager Erik Hjelm til Ekstra Bladet.

Hældte klorin over pålæg
Manden er sigtet for hærværk mod syv butikker, men ifølge salgschef for Fakta-butikkerne i Østdanmark, Jens Romundstad, er der tale om ni tilfælde.

- Det startede fredag i Trekroner, hvor han i det skjulte hældte klorin over en hel pålægskøler og ødelagde varer for 70.000 kroner, fortæller salgschefen.

Lørdag slog han til igen - i fire butikker på Nørrebro.

Snittede i varer med kniv
- Efter hans besøg i butikken på Hamletsgade kunne vi på overvågningen se, at der var tale om den samme mand. Så vi underrettede politiet og sikrede, at alle medarbejderne var på stikkerne, fortæller Jens Romundstad og tilføjer, at medarbejderne i de københavnske Fakta-butikker dog fik at vide, at de skulle holde sig fra manden og i stedet kontakte politiet, hvis de så ham.

- Han havde jo en kniv, siger salgschefen og tilføjer, at kniven blandt andet blev brugt til at snitte i juice, mel og lignende. Derudover åbnede han også rødvinsflasker og lagde dem bag hylderne, så vinen løb ud.

Kølemontrer med kødvarer og pålæg blevi weekenden overhældt med skyllemiddel, klorin og andre rengøringsmidler. (Foto: Ole Frederiksen)
Kølemontrer med kødvarer og pålæg blevi weekenden overhældt med skyllemiddel, klorin og andre rengøringsmidler. (Foto: Ole Frederiksen)
 

Hærværk for knap 300.000 kroner
Ifølge sigtelsen mod manden løber regningen op i 'ikke under 100.000 kroner.' I virkeligheden er det dog nærmere 300.000 kroner, lyder Faktas foreløbige opgørelse.

- Vi er meget chokerede. Det er helt ud over det sædvanlige og virker meget hadsk, siger Jens Romundstad, der ikke kender mandens motiv.

- Men vi har undersøgt det, og han er ikke tidligere medarbejder eller en, vi har taget for butikstyveri, lyder det.

Samtidig forsikrer salgschefen, at ingen kunder er kommet hjem med berørte varer, som alle er blevet fjernet med det samme.

Anholdt efter hærværk
De ramte butikker er Fakta i Trekroner, en på Hamletsgade, to på Jagtvej, en på Oldermandsvej, to på Njalsgade og en på Amagerbrogade.

Det var umiddelbart efter hærværk mod den sidste butik søndag, at manden blev anholdt. Beviserne mod ham tæller blandt andet videoovervågning fra butikkerne.

Den 24-årige blev fængslet i 15 dage.

Kender du til sagen? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun er dansk politiks nyeste protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind