24-årig tilstår: Sendte nøgenfotos af kvinder til byttebørs på nettet

590 kvinder er ufrivilligt havnet i et særligt katalog på Internettet

En 24-årig mand fra Aalborg har tilstået, at han har medvirket til, at fotos og videoer af  i alt 590 danske kvinder er havnet i en såkaldt byttebørs for nøgenbilleder på Internettet.

Ifølge nordjyske.dk venter den 24-årige nordjyde på at få sin sag afgjort i retten som en tilståelsessag. Sagen er dog ikke berammet endnu.

Politiet fik tilbage i foråret 2018 en anmeldelse om, at en lang række danske kvinder var blevet udstillet på hjemmesiden. Der var både navn og bynavn på kvinderne.

Flere politikredse har været involveret i den omfattende efterforskning, og politiet har haft kontakt til omkring 500 kvinder, som optræder i kataloget.

Bliver paranoid
Ifølge nordjyske.dk er hjemmesiden baseret i New Zealand. Politiet kender ikke bagmanden og har ikke haft adgang til billede- og videomaterialet - men kun til selve indholdsfortegnelsen.

Af indholdsfortegnelsen kan man læse, hvilken type fotografi, der er tale om. Det kan for eksempel være nøgenbillede, bikini-billede eller sexvideoer.

- Sådan en sag her med privat information gør, at man bliver paranoid overfor mænd. Og jeg er single, og når jeg så er på en datingside, er der så nogen, der har set mig? Ved de, hvem jeg er? Skal jeg til at screene folk, før jeg indleder noget med dem? Det kan man jo ikke, har en af de kvindelige ofre, Kamilla, tidligere udtalt til DR.