24-årig udleveret fra Sverige for dobbelt-mordet i Herlev

Han sigtes som den femte gerningsmand i bande-likvideringen 25. juni

Flere mænd åbnede ild mod personerne i den blå Renault og flygtede siden i en hvid Audi. Fire var ude af Audien, mens en femte ventede bag rattet. Der blev brugt to våben, det ene en automatfiffel. Privatfoto
Flere mænd åbnede ild mod personerne i den blå Renault og flygtede siden i en hvid Audi. Fire var ude af Audien, mens en femte ventede bag rattet. Der blev brugt to våben, det ene en automatfiffel. Privatfoto
Følg Krimi

En 24-årig svensk statsborger med oprindelse i Ghana fremstilles tirsdag eftermiddag i grundlovsforhør ved Retten i Glostrup, hvor han sigtes som den femte formodede gerningsmand til dobbelt-drabet i Sennepshaven i Herlev 25. juni.

I forvejen sidder fire varetægtsfængslet i sagen. En blev anholdt i Aarhus efter dobbelt-mordet, mens tre blev anholdt i Stockholm og senere udleveret til Danmark.

To svenske bandemedlemmer på 21 og 23 år fra banden 'Shottaz' blev likvideret i en byge af ild fra to våben, hvor de sad i en bil sammen med en tredje kammerat, der flygtede uskadt.

24-årig fængslet for dobbelt-drab i Herlev: Han vil ikke udleveres

Politiet på Københavns Vestegn mener, at drabsmændene tilhører banden 'Dødspatruljen', der har ligget i blodig konflikt med 'Shottaz' siden 2015.

Den 24-årige, hvis rolle i sagen ikke er nærmere beskrevet af politiet, blev varetægtsfængslet i Sverige 2. september, men afviste frivilligt at lade sig udlevere til Danmark. Derfor er udleveringen trukket ud, men i dag blev den 24-årige transporteret fra det svenske fængsel direkte til Retten i Glostrup.

Grundlovsforhøret finder sted bag lukkede døre af hensyn til politiets fortsatte efterforskning. Teorien er nemlig, at der deltog flere end de fem sigtede i likvideringen af de to bande-medlemmer. Fysisk var der fem på gerningsstedet i en sølvgrå Audi, der åbnede ild med en automatriffel og en pistol. Men politiet mener, at flere andre kan have været med i planlægningen og supporteret de fem drabsmænd.

 Fætre anholdt for dobbeltmord: Er i bande med morddømt teenager

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+