Annonce:
Annonce:

25-årig anholdt for knivstikkeri: Flygtede over hegn

Den 25-årige palæstinenser, der formodes at have stukket en politimand i nat, ventede på at blive sendt ud af Danmark. Hæng på for seneste nyt i sagen

Se politiets reaktion her
Annonce:
Følg Krimi

Opdateret klokken 13.40
______________________

Gerningsmanden flygtede over hegnet ved Sandholmslejren, efter han i nat stak en 56-årig politibetjent flere gange. Det oplyser Nordsjællands Politi på et pressemøde.

Den formodede gerningsmand er en 25-årig statsløs palæstinenser, som blev anholdt klokken 10.05, efter en massiv menneskejagt i området.

Den 56-årige politimand, der arbejder i Rigspolitiets Nationale Udlændingecenter, mødte i nat på arbejde, og da han ankommer, konstaterer han, at der er lys i et lokale.

Da han træder ind, bliver han overfaldet af en mand, der først stikker ham med et enkelt knivstik. Der opstår tumult, hvorefter gerningsmanden tildeler betjenten yderligere to knivstik. Politibetjenten blev stukket i skulder, arm og hals. Det fortæller Magnus Andresen, chefpolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, på pressemødet.

Annonce:

Politibetjenten bliver hårdt såret, men formår selv at tilkalde hjælp. Han bliver efterfølgende overført til Rigshospitalets traumecenter, og efter en operation er han nu uden for livsfare.

Politiet efterforsker sagen som et forsøg på manddrab.

(Video: Kenneth Meyer)

Den formodede gerningsmand ventede egentlig på at blive sendt ud af Danmar. Han har boet i Danmark i et stykke tid, men siden mandens asylsag sluttede i april, har han siddet i et udrejsecenter. Den 25-årige mand bor ikke på Center Sandholm, og politiet fortæller på pressemødet, at de endnu ikke ved, hvorfor manden opholdt sig der.

Politiet afsøger fortsat nærområdet for mulige spor, og der er allerede fundet forskellige affekter.

- Vi fortsætter eftersøgningen, til vi har lukket alle huller, sagde vicepolitiinspektør ved Nordsjællands Politi, Kim Bruun, tidligere.

Al offentlig transport i området har tidligere været spærret, men ifølge politiet skulle trafikken nu være normaliseret.

Annonce:

Politibetjenten er normalt ansat ved Nordsjællands Politi, men er i øjeblikket i en turnusordning hos Rigspolitiet.

Lige nu: Kæmpe jagt på knivstikker

Knivstikkeri i nat: Betjent er nu uden for livsfare

Knivstikkeriet skete i nat kl. 03.30, hvor politiet fik en anmeldelse fra Center Sandholm om et knivstikkeri.

Ekstra Bladet har haft kontakt med Center Sandholm, som oplyser, at de ikke må udtale sig om sagen og henviser i stedet til politiet.

Sandholmlejren er Danmarks største asylcenter drevet af Røde Kors. Centeret er en tidligere kaserne, og det fungerer både som modtage- og udrejsecenter for asylansøgere, der venter på svar eller har fået afslag og skal sendes hjem.

- Det eneste, jeg kan sige nu, er, at vi selvfølgelig tænker på politibetjenten og hans familie. Derudover er vores medarbejdere selvfølgelig rystede, og vi gør derfor alt, hvad vi kan for at opretholde sikkerheden, siger Røde Kors' Asylchef Anne la Cour til Ritzau, men vil derudover ikke udtale sig nærmere, før de har undersøgt de konkrete forhold.

Rigspolitiet har desuden en udlændinge-afdeling i Center Sandholm.

Opdateres..

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: