25-årig mand tiltalt for dobbeltdrab: Seksårig datter så det ske

En 25-årig mand er blevet tiltalt for at have dræbt sin gravide ekskæreste og dennes nye samlever

Følg Krimi

En 25-årig mand er blevet tiltalt for at have skudt og dræbt sin 23-årige gravide ekskæreste og dennes 35-årige nye kæreste i landsbyen Snøde på Langeland 17. april kort før klokken 20.45.

Det viser det anklageskrift, som anklagemyndigheden hos Fyns Politi for en uge siden har præsenteret for den 25-årige, og som Ekstra Bladet netop har modtaget en kopi af.

Den 25-årige er blevet tiltalt for dobbelt manddrab og også for overtrædelse af våbenloven, idet han efter politiets opfattelse brugte et oversavet jagtgevær til drabene. Tiltalen betyder, at et nævningeting ved Retten i Svendborg til foråret skal vurdere både skyldsspørgsmål og eventuel strafsanktion.

Skudt ved bilen
Den tiltalte og den nu afdøde ekskæreste har en datter sammen. Og det var ifølge oplysninger til Ekstra Bladet netop striden om datteren og også en sygelig jalousi, som førte til opgøret, som endte med, at kvinden og hendes nye kæreste lå dræbte tilbage på vejen ud for den ejendom i Snøde, som parret boede i.

Den 23-årige kvinde blev begravet fra Snøde Kirke sammen med sin samlever. Foto: Per Rasmussen
Den 23-årige kvinde blev begravet fra Snøde Kirke sammen med sin samlever. Foto: Per Rasmussen
 

Forinden havde den 25-årige haft den blot seks-årige datter på samkvem i weekenden. Han havde pigen med på bagsædet af den bil, hvor også drabsvåbnet ifølge politiet lå i bagagerummet.

- Det foregår ved bilen. Om hun har været ved at række ind efter datteren, det ved jeg ikke. Hun bliver i hvert fald vendt om og skudt, efter forklaringerne, fortalte efterforskningsleder ved Fyns Politi, Henrik Justesen, dagen efter drabene til Ekstra Bladet.

Ufødt barn også dræbt
Ifølge anklageskriftet brugte manden først sin bil til at køre ind i både den 23-årige og den 35-årige. Siden skød han ifølge anklageskriftet ekskæresten i hovedet og i kroppen, mens den 35-årige mand blev skudt i ansigtet og i den ene arm.

Efter drabet kørte drabsmanden ifølge oplysninger til Ekstra Bladet ned til en kammerat på Langeland, som ringede til noget af gerningsmandens familie i Svendborg. Familien tog siden over og hentede den 25-årige hos kammeraten for at køre ham til en politistation.

Politiet var i mellemtiden blev alarmeret og havde afspærret Svendborgsundbroen. Og her blev bilen med gerningsmanden, datteren og to familiemedlemmer stoppet klokken 21.50.

Under ransagningen af bilen fandt politiet det formodede gerningsvåben, og den 25-årige blev anholdt.

Også kvindens ufødte barn mistede livet af ugerningen.

Efter dobbeltdrab: Krisehjælp i børnehaven

Seks-årig datter sad i bilen: Mor blev vendt om og skudt

Gravid i 6. måned
Den 23-årige kvinde og hendes nye kæreste havde mødt hinanden halvandet år før drabene. Deres forhold ville være blevet yderligere beseglet den 7. juli, hvor kvinden havde termin med parrets fælles barn, en søn.

- Hun havde virkelig fundet sin store kærlighed og lykken sammen med ham, siger en veninde til den dræbte kvinde til Ekstra Bladet.

Under grundlovsforhøret, hvor den 23-årige mand fremstod forvirret, forklarede politiets anklager, at den sigtede mødte ekskæresten seks år tidligere, hvorefter de hurtigt fik datteren. Det var et turbulent forhold, hvor de også havde kæmpet om datteren i Statsforvaltningen. Anklageren forklarede, at den sigtede desuden mente, at ekskærestens nye samlever var med til at optrappe konflikten.

Da han ankom til landsbyen Snøde med datteren i bilen hos sig, var det for at aflevere hende til hendes mor. Han skrev en sms-besked til moren, hvor der stod 'nu'. Kort tid efter lå hun dødeligt såret på vejen.

Kvinden var gravid i 6. måned. Foto: Per Rasmussen
Kvinden var gravid i 6. måned. Foto: Per Rasmussen
 

Seks-årig datter sad i bilen: Mor blev vendt om og skudt

Købte gevær på Gul & Gratis
Manden brugte ifølge politiet et gevær, som han, ifølge sin forklaring, har købt på Gul & Gratis via en bankoverførsel, og som han mente, der var noget galt med, fordi det næsten gik af af sig selv.

Under grundlovsforhøret forklarede anklageren siden, at den sigtede under afhøringen på politistationen fortalte, at ekskæresten begyndte at skrige, og han vendte bilen og kørte væk. Men efter cirka 200 meter vendte han bilen og kørte tilbage, hvor han påkørte ekskærestens samlever og skød ham to gange.

Han pegede derefter på ekskæresten, der stadig lå og skreg på vejen, med jagtgeværet, og skød hende.

Ifølge de tekniske rapporter, som anklageren dokumenterede under grundlovsforhøret, er skuddene blevet afgivet med få centimeters afstand, måske med berøring fra geværmundingen. De dræbte lå fem-syv meter fra hinanden.

Strid om myndighed
Datteren har siden drabet boet hos sin farmor i Svendborg efter anvisning fra de sociale myndigheder. Ekstra Bladet erfarer, at pigens morforældre ser pigen hver 14. dag. Myndigheden over pigen ligger midlertidigt hos en advokat i København.

Der er endnu ikke berammet tidspunkter til afvikling af sagen i retten.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.