25 våben fundet i københavnsk mose

Politiet har undersøgt skydevåben, der blev blev hevet op af Utterslev Mose

En løber opdagede våbnene, der stak op af Utterslev Mose. I alt fandt dykkere 25 primært geværer fra 2. verdenskrig. (Foto: Berthe Forchhammer)
En løber opdagede våbnene, der stak op af Utterslev Mose. I alt fandt dykkere 25 primært geværer fra 2. verdenskrig. (Foto: Berthe Forchhammer)

Politi og dykkere fra Københavns Brandvæsen måtte forleden på en særlig aktion i Utterslev Mose i København.

En løber havde set nogle våben stikke op af mosens vand og slog alarm, skriver den lokale avis Brønshøj-Husum avisen

Dykkerne arbejdede på stedet i nogen tid og fandt ikke mindre end 25 våben i mosen. Også politiet var til stede under begivenhederne, og de fundne våben blev rutinemæssigt indleveret til undersøgelse hos våbeneksperter på kriminalteknisk Center.

Der var der tale om geværer og en til to maskingeværer fra 2. verdenskrig, nogle af dem af tysk fabrikat, viste det sig.

- Nogle er endda produceret før 2. verdenskrig, siger vicepolitiinspektør John Hermansen, Kriminalteknisk Center til Ekstra Bladet.

Ødelagte våben

Selvom våben-fundet lokalt kan give genlyd og vække interesse, er der dog ikke tale om helt unikke typer af våben fra krigstiden.

- Det er kendte våbenmærker, og de er meget ødelagte af at have ligget længe i vandet, siger John Hermansen.

Utterslev Mose består reelt af tre moser, der strækker sig mellem områderne Nordvest og Emdrup over Brønshøj og Tingbjerg.

Hvorfor de 25 gamle våben dukkede op i vandet, så de kunne ses, efter mange år på mosens bund, vides ikke. Men flere steder har kommunen på det seneste haft maskiner i gang med at rydde ud i blandt andet beplantning langs mosens bredder.