26-årig beskudt på Nørrebro: Vi er meget usikre på motivet

Nørrebro var endnu en gang centrum for et skyderi i aftes

Følg Krimi

En ung mand var målet for et skyderi på åben gade ved den Røde Plads på Nørrebro i København søndag aften. Han blev dog ikke ramt. Det fortæller politiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politi.

- Det er en 26-årig mand, der har haft en perifær tilknytning til bandemiljøet. Han er der, fordi han bor i området. Han står og snakker med en i en bil og er stort set lige kommet til stedet, fortæller Torben Svarrer.

Manden er blevet afhørt af politiet.

- Der er ikke noget, der indikerer, at han skulle være et mål, fordi han er banderelateret. Vi er meget usikre på, hvad motivet er, siger politiinspektøren.

Skyderiet skete omkring klokken 22.17 på Den Røde Plads, der er et befærdet sted. Alligevel har politiet ikke indikationer på, at nogen er blevet ramt.

Det er endnu uvist, præcist hvor mange gange, der blev skudt. Men ifølge Torben Svarrer er det fem-ti gange.

- Der er formentlig kun én, der afgiver skud, men der er nok en kammerat på en knallert, som man kan betegne som et flugtkøretøj, fortæller politiinspektøren.

Politiet bekræfter nyt skyderi i København

Den blev dog ikke brugt til flugt, men lå efter skyderiet hensmidt på cykelstien tæt ved gerningsstedet.

Ekstra Bladets mand på stedet så politiet anholde to mænd, der var iført hvide sporsikringsdragter, noget tid efter skyderiet. De blev dog senere løsladt, fordi man ikke umiddelbart kan sætte dem i forbindelse med skyderiet.

Politiet mangler stadig en lang række afhøringer, tekniske undersøgelser og indsamling af videoovervågning, ligesom de heller ikke fuldstændig har kortlagt gerningsmændenes færden.

- Der er mange mennesker på gader og stræder klokken lidt over 22. Derfor vil vi helt givet også få behov for borgernes hjælp. Og hvis nogen ligger inde med private optagelser, er vi selvfølgelig også interesseret i det, siger Torben Svarrer.

- Nu har det været flere skyderier den senere tid. Vækker det bekymring hos jer?

- Helt generelt så vækker det altid bekymring hos mig, når man skyder på gader og stræder uanset hvad. De to-tre episoder vi har haft i Husum hænger ikke nødvendigvis sammen med det skyderi, vi har haft i går. Det er der i hvert fald ikke noget, der peger i retning af. Men det er altid bekymrende, at der bliver skudt. Så det er klart, at vi lægger mange kræfter i at få det stoppet og få det opklaret, siger Torben Svarrer.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+