26-årig lokket i baghold og skudt

Skudoffer blev lokket til et møde i Værløse og forsøgt likvideret. 21-årig sigtes som bagmand til drabsforsøget

Politiet undersøger området, hvor skuddene faldt (Video: Kenneth Meyer)

Nye oplysninger tyder på, at drabsforsøget på en 26-årig tidligere bande-relateret mand i Værløse den 3. marts var nøje planlagt.

Han blev lokket i et baghold, hvor to af de formodede tre gerningsmænd skød ham med en byge pistolskud. Han blev ramt af syv skud, og hans tilstand er stadig kritisk.

I går blev en 21-årig mand, der nægter sig skyldig, varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for medvirken til drabsforsøget. Retsmødet var for lukkede døre, men det fremgår af sigtelsen mod den 21-årige, som blev læst op inden dørene blev lukket, at politiet betragter ham som 'anstifter' af drabsforsøget.

Arrangerede møde med offeret
Ifølge sigtelsen arrangerede den 21-årige et møde mellem den 26-årige og de to endnu ukendte pistol-mænd i Værløse. De to skød den 26-årige, men det skete efter 'tilskyndelse' fra den 21-årige, lyder sigtelsen.

Politiet betragter med andre ord den 21-årige som 'bagmand' til drabsforsøget, hvis motiv er mudret. Teorien er dog, at der er tale om et økonomisk motiv og et internt opgør, som ikke er direkte banderelateret.

Som den offentlige sigtelse er formuleret, har den 21-årige tilsyneladende ikke selv affyret skud. Men vidner så tre mænd springe ud af en bil straks før skyderiet kl. 19.38. De to pistol-mænd, der affyrede cirka 14 skud, ramte den 26-årige i hovedet, brystet, maven og underlivet.

Flygtede i lille sort bil
Gerningsmændene flygtede i en sort Peugoet 108 af ny model, som politiet endnu ikke har fundet.

Den 26-årige har ligget bevidstløs og i respirator siden operationen på Rigshospitalet, hvor han døgnet rundt bevogtes af politiet. Han tilstand er uændret.

Den skudsårede har ifølge politiet og kilder i miljøet tidligere haft relationer til bandemiljøet i Værløse omkring den tidligere VHK-bande og Satudarah, men politiet forbinder ikke drabsforsøget med bande-personer. Efter hvad Ekstra Bladet erfarer, har den fængslede 21-årige ingen kendt bande-tilknytning.

Den 26-årige skal, efter hvad Ekstra Bladet erfarer, nu være i et bande-exit program.

Nordsjællands politi fortsætter efterforskningen på fuld kraft, og efterforskningsleder Lau Lauritzen sagde efter varetægtsfængslingen af den 21-årige i går, at politiet er optimistisk med hensyn til en fuld opklaring af sagen.

1 af 2 Der lå blodigt sengetøj på gerningsstedet i Værløse, fordi flere vidner brugte det til førstehjælp til offeret. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer)