26-årig mand pakkede og sendte dopingmidler ud i høreværn

Dopingmidlerne blev sendt til kunder i høreværn, fortæller en af de involverede i Danmarks største dopingsag

Forsendelsesmetoderne i Danmarks største dopingsag var alternative, for at ingen skulle fatte mistanke om pakkernes reelle indhold.

Det fortæller en af de tre anklagede mænd, der tirsdag afgiver forklaring i Københavns Byret.

- Jeg pakkede det i høreværn stort set hver gang. Det var det, der altid blev gjort. Jeg fik i starten vist, hvordan man gjorde, forklarer den 26-årige mand.

De tre mænd er anklaget for at drive et velfungerende firma, der solgte dopingmidler til kunder rundt omkring i Europa via det såkaldte mørke net.

Men ifølge forsvareren havde den 26-årige kun en mindre praktisk rolle i foretagendet. Han pakkede forsendelserne, men var ikke hjernen bag.

Det forklarer manden også selv i retten.

- Jeg havde ikke noget at lave på det tidspunkt, og det var en måde at tjene ekstra penge på, siger han.

Han var ansat af en af de andre anklagede, som har erkendt besiddelse med henblik på videresalg af cirka 800.000 dopingmidler og 100.000 lægemidler.

Den 26-årige blev i løn betalt omkring 9000 kroner om måneden i form af bitcoins.

Ifølge anklageren fremstillede de tre mænd selv dopingmidlerne på ganske professionel vis i et sommerhus i Frederiksværk. Her fandt politiet ved ransagningen et laboratorium og egen emballage.

Men den 26-årige nægter al kendskab til fremstilling af de ulovlige dopingmidler. Han pakkede kun forsendelserne, fastholder han.

En forklaring, som anklageren spørger meget ind til og har svært ved at forstå.

- Hvorfor interesserede du dig slet ikke for, hvordan stofferne blev fremstillet, spørger senioranklager Andreas Christensen.

- Det gjorde jeg bare ikke. Jeg havde nok at se til med skole og træning og så videre, forklarer manden.

Sagen fortsætter over mange retsdage, og der ventes dom i slutningen af maj.