26-årig mand sigtet for tre drab

Sigtelserne sker, efter en 81-årig kvinde blev fundet dræbt i sit hjem, hvor politiet blev gjort bekendt med andre mistænkelige hændelser i boligkompleks

26-årig mand sigtet for tre drab

- Det her er en meget grov sag. Og det er meget usædvanligt. Jeg kan ikke huske, jeg har oplevet noget lignende, lød det fra Brian Belling, der er vicepolitiinspektør. Se et kort klip fra pressemødet her. Video: Henning Hjorth

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

En sag, hvor en 81-årig kvinde blev fundet dræbt i sit hjem i et boligkompleks på Østerbro i København i fredags, har nu ført til, at politiet sigter en 26-årig mand for ikke bare det drab men yderligere to drab i samme boligkompleks.

Det sker, efter politiet af pårørende og beboere i boligkomplekset blev gjort opmærksom på andre mistænkelige hændelser og en bekymring for, at andre skulle have været udsat for lignende forbrydelser, i forbindelse med drabet på den 81-årige kvinde, der er beskyttet af et navneforbud af hensyn til de pårørende.

Ifølge sigtelsen blev hun dræbt sidste torsdag 7. marts i tidsrummet mellem klokken 11 og 20.50 i sin lejlighed på Østerbro i København.

Naboer i chok: 81-årig blev offer for rovmorder

Det fik Københavns Politi til at efterforske sagen nærmere, og de har foreløbigt konstateret mistænkelige omstændigheder omkring yderligere to dødsfald i samme boligkompleks.

Det drejer sig om en 83-årig kvinde, som afgik ved døden i år den 7. februar, og en 80-årig mand, som afgik ved døden den 2. marts.

 

Den 26-årige mand, som allerede i weekenden blev sigtet for drab på den 81-årige kvinde fra Østerbro, er derfor blevet sigtet for yderligere to drab.

- Vi har i to tilfælde kunne konstatere, at der har været misbrug af dankort, som er sket efter de pågældende personer er afgået ved døden. Men af hensyn til efterforskningen og af hensyn til de pårørende kan vi på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på de mistænkelige omstændigheder ved dødsfaldene, siger Brian Belling, der er leder af afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, i en pressemeddelelse.

Det 81-årige offers rollator står tilbage i opgangen, hvor hun boede. Normalt skulle man ringe til hendes mobil, før hun åbnede sin dør. Foto: Mogens Flindt
Det 81-årige offers rollator står tilbage i opgangen, hvor hun boede. Normalt skulle man ringe til hendes mobil, før hun åbnede sin dør. Foto: Mogens Flindt

Nægtede drab
Chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov understreger, at Københavns Politi har sat massivt ind på efterforskningen:

- Det skaber forståeligt stor utryghed i området. Vi tager bekymringen meget alvorligt og har afholdt møde med beboerne. Samtidig har vi sat massivt ind med henblik på en bred efterforskning af de konkrete sager og andre mistænkelige hændelser i samme boligkompleks.  Vi vil gerne anmode beboere og pårørende fra området, som ikke allerede er i kontakt med politiet, om at kontakte os, hvis de har oplysninger om mistænkelig adfærd, siger han i pressemeddelelsen.

Københavns Politi oplyser nærmere på et pressemøde klokken 13.

Sagen, hvor den 26-årige mand nu er sigtet for i alt tre drab, behandles for lukkede døre.

Ekstra Bladet var til stede ved grundlovsforhøret i søndags, hvor han blev sigtet for drab og hjemmerøveri mod den 81-årige kvinde. Ifølge sigtelsen blev udbyttet ved rovmordet en nøgle, et dankort og et Mastercard, som den 26-årige efterfølgende misbrugte til køb.

Den 26-årige har helt nægtet at udtale sig til politiet efter anholdelsen, derfor begærede anklageren Louise Nielsen dørene lukket til grundlovsforhøret.

I dommervagten nægtede han sig skyldig.

Den sigtede, der er af udenlandsk afstamning, kom ind i dommervagten iført en blå T-shirt fra 'Københavns Fængsler' og tilsvarende blå joggingbukser og et par af fængslets sutter.

Politiet ville i søndags ikke sige, hvordan søgelyset blev rettet mod den 26-årige.

Ifølge sigtelsen tog den 26-årige en nøgle til den 81-årige kvindes lejlighed.

- Har I mistanke om, at han ville vende tilbage til stedet for at lede efter flere værdier?

- Det kan vi jo ikke vide, sagde efterforskningsleder Brian Belling i søndags.

26-årig fængslet: Myrdede 81-årig og misbrugte hendes kreditkort

Se detaljer fra pressemødet i dag her:

LIVE