26 dage efter genåbningen: Så mange er anholdt i Pusher Street

På daglig basis er Pusher Street blevet ryddet af politiet, og det har stået på i knap en måned. 98 anholdelser og konfiskeringer af store mængder hash er fulgt i kølvandet på aktionerne

Senest har politiet set sig sure på flagene over Pusher Street. Derfor har det udstedt et påbud til Christianiafonden om, at flagene skal pilles ned. Foto: Tariq Mikkel Khan
Senest har politiet set sig sure på flagene over Pusher Street. Derfor har det udstedt et påbud til Christianiafonden om, at flagene skal pilles ned. Foto: Tariq Mikkel Khan
Følg Krimi

Hashboderne var knap åbnet igen efter Christianitternes lukning af gaden tilbage i maj, før politiet rykkede ud og ryddede gaden.

Siden da er Pusher Street blevet ryddet på daglig basis, og Københavns Politi har bebudet en styrket indsats på Christiania.

Politi efter genåbning af Pusher Street: - Vi vil ikke tillade stort 'hashsupermarked'

Det har over de seneste 26 dage resulteret i beslaglæggelser af store mængder hash, og hele 98 personer er blevet anholdt. Af dem er 41 blevet varetægtsfængslet. Resten er på fri fod, men er fortsat sigtede. Det oplyser politiet til Ekstra Bladet.

Vicepolitiinspektør Lars-Ole Karlsen er ansvarlig for indsatsen på Pusher Street, og han uddyber tallene:

- Vi sondrer primært mellem Pusher Street og ikke-Pusher Street. Og vi kan konstatere, at langt størstedelen af dem, vi har anholdt, er folk der agerer i Pusher Street, altså narkohandlere, siger han om de mange anholdelser, der har været i forbindelse med aktionerne.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Rydningerne af Pusher Street er efterhånden blevet hverdagskost. Foto: Tariq Mikkel Khan
Rydningerne af Pusher Street er efterhånden blevet hverdagskost. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

I hashboderne har folk forskellige roller - nogle klipper hashen, andre skal være klar til at løbe med varerne, hvis politiet kommer. Og de sidste 26 dages anholdelser har ramt bredt, lyder det fra politiinspektøren.

 - Det er både løbere og klippere - det vi under ét kalder for narkohandlere. De er alle sammen en del af det at sælge narkotika i Pusher Street, forklarer Lars-Ole Karlsen.

Se videoen: Politiet i konfrontation på Christiania

Politiinspektøren: Langt, sejt træk
Adspurgt om hvorvidt rydningerne af Pusher Street har været en succes, svarer Lars-Ole Karlsen, at politiet i hvert fald kan se en effekt af arbejdet. 

- Vi kan konstatere, at boderne ikke er bygget op, ligesom de var tidligere. Men det bliver et langt sejt træk, og vores indsats fortsætter, lyder det.

- Vi har sat ind over for narkotikahandlen i Pusher Street og set i det lys, er vi tilfredse med både anholdelser, varetægtsfængslinger og beslaglæggelser, slår han fast.

Her er politiets fangst

84 kilo hash

17.000 joints

30 kilo skunk

500.000 kroner i kontanter

7 stikvåben

4 kanonslag

11 slagvåben

4 gram kokain

3 gram MDMA

1 brev LSD

Politiet går efter flagene på Christiania: Nu har de udstedt påbud

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.