27-årig får fire års fængsel for at skyde to søstre

To søstre blev ramt, da en mand sidste sommer affyrede flere skud gennem en hoveddør i Løsning ved Horsens

Sidst på eftermiddagen 16. juni sidste år blev to søstre ramt af flere skud, da en 27-årig mand med en pistol skød gennem deres hoveddør i Løsning mellem Vejle og Horsens.

Onsdag blev den 27-årige Burhan Kibar idømt fire års fængsel for forsøg på legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder.

Til gengæld blev han frifundet for anklagemyndighedens påstand om, at der var tale om drabsforsøg, da han affyrede skuddene gennem den lukkede dør.

Den 27-årige dukkede op ved huset i Løsning for at tale med sin ekskæreste, men da han endte med at affyre seks skud mod hoveddøren, var det to af hendes søstre, han ramte. Den ene blev ramt i maven, mens den anden blev ramt flere gange i højre arm.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad erkendte han i retten, at han havde skudt mod døren, men det var sket i panik, fordi han frygtede, at ekskærestens far havde en pistol.

- Jeg havde hørt, at han mente, jeg havde trådt på hans ære ved at være sammen med hende, inden vi var gift, og så vidste jeg, hvad han ville gøre, hvis han fik fat i mig, fortalte han ifølge vafo.dk.

- Derfor går jeg i panik og skyder selv to varselsskud ved låsen, så jeg kan løbe væk.

På vej væk falder han ifølge sin forklaring over en rist ved døren og affyrer yderligere fire skud.

Han forklarede videre ifølge Vejle Amts Folkeblad, at ekskæresten var sur på ham, fordi han slog op med hende, og at han opsøgte hende for at tale tingene igennem.

Eks-kæresten havde dog ifølge avisen en noget anden forklaring.

Hun fortalte, hvordan han tog stoffer og var meget dominerende og voldelig over for hende.

- Da jeg fandt ud af, at han var gift og havde fået et barn, ville jeg ikke længere - alligevel blev han ved med at kontakte mig, forklarede hun ifølge Vejle Amts Folkeblad.

Burhan Kibar valgte at acceptere dommen på de fire års fængsel.