27-årig mand ramt af skud i formodet bandeskyderi

Politiet oplyser, at skyderi er relateret til bandekonflikt i hovedstadsområdet

Konflikten har ulmet et stykke tid, men brød ud i lys lue for godt halvanden uge siden. Se optagelserne fra stedet, hvor skudepisoden fandt sted her (Video: Kenneth Meyer)
Følg Krimi

Ved du noget, så tip os enten på sms/mms: 1224 eller på mail: 1224@eb.dk

En 27-årig mand blev tirsdag aften ramt af skud i forbindelse med et nyt skyderi i København. Hans tilstand er ikke kritisk, oplyser Københavns Politi.

Politiet var langt ud på natten til stede ved gerningsstedet i området omkring Skaffervej og Rentemestervej i nordvestkvarteret.

Københavns Politi skriver onsdag morgen på Twitter, at episoden har forbindelse til den verserende konflikt i bandemiljøet.

'27 årig ramt af skud, mens han sad i bil i Nordvest. Han er ikke registreret bandemedlem, men politiets foreløbige vurdering er, at gerningsmænd gik målrettet efter den pågældende', lyder det.

Ifølge Ekstra Bladets mand på stedet har politiet fundet adskillige projektiler, der kan være affyret med to forskellige våben. Desuden er en mørk VW Passat blevet ramt af mindst to skud.

Politiet ledte efter tekniske spor til ud på natten. Foto: Kenneth Meyer
Politiet ledte efter tekniske spor til ud på natten. Foto: Kenneth Meyer

Denne sorte Passat blev ramt af flere skud. Foto: Kenneth Meyer
Denne sorte Passat blev ramt af flere skud. Foto: Kenneth Meyer
 

Klokket 03.15 holdt Københavns Politi endnu kortene tæt ind til kroppen.

- Hvad kan du sige om tilstanden på offeret?

- Vi har ingen yderligere kommentarer. Den ligger nu hos kommunikationsafdelingen, og de kan først træffes i morgen, siger den centrale vagtleder Henrik Stormer til Ekstra Bladet.

- Har I nogen anholdte i sagen?

- Jeg er nødt til at stoppe her, siger den centrale vagtleder.

Politiet var massivt til stede i området efter skyderiet. Foto: Kenneth Meyer
Politiet var massivt til stede i området efter skyderiet. Foto: Kenneth Meyer

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer
 

I den seneste tid har været flere skyderier i København og omegn.

Politiet har oplyst, at de seneste dages skyderier i københavnsområdet skyldes, at en bande er blevet opdelt i to nye grupperinger.

De mange skyderier har fået tre politikredse på Sjælland til at indføre visitationszoner, som giver politiet mulighed for at visitere folk uden begrundet mistanke.

OVERBLIK - Konfliktens episoder i september:

Fredag 14. sep.: Om aftenen bliver der affyret skud i Heimdalsgade på Nørrebro. Ingen bliver ramt. Efterfølgende finder politiet to afbrændte biler i samme gade.

Lørdag 15. sep.: Ved 22-tiden bliver to mænd ramt af skud, mens de sidder i en bil i Ishøj. Den ene bliver ramt i benet, den andet i torso. Begge er uden for livsfare.

Søndag 16. sep.: Om formiddagen bliver en yngre mand overfaldet i en butik på Nørrebrogade. Han bliver taget med i en baggård og tæsket og sparket og ligeledes stukket med stikvåben, så han skal indlægges.

Tirsdag 18. Sep.: Natten til tirsdag modtager politiet en anmeldelse om, at der er affyret skud på Den Sorte Plads ved Mjølnerparken, Nørrebro. Ingen bliver ramt.

Tirsdag 18. sep.: Ved 21.30-tiden affyres der skud imod en sort VW Golf i krydset mellem Herlev Hovedgade og Herlev Ringvej i Herlev. Chaufføren af bilen dukker sig og undgår at blive ramt.

Tirsdag 18. sep.: Ved 22.30-tiden bliver der skudt mod en bil på Lygten, Nørrebro. Her bliver en 34-årig mand, der tidligere var kendt som Brothas-figur, ramt i begge arme. Manden meldes uden for livsfare.

Onsdag 19. sep.: Kort efter midnat affyres der skud ved Askerød-bebyggelsen i Hundige. Fem biler blev ramt, men ingen personer er tilsyneladende kommet til skade.

Onsdag 19. sep.: Omkring kl. 20 kommer en bil kørende og begynder pludselig at skyde mod en gruppe unge. Næsten lige ved siden af står politiet, som svarer igen ved at beskyde bilen. Ingen bliver anholdt, og gerningsmændene slipper væk.

Fredag 21. sep.: Natten til fredag opholder en 30-årig mand sig på Glostrup Torv sammen med en anden person, da en mand kommer løbende og affyrer flere skud fra en pistol. Den 30-årige bliver ramt i låret, men er uden for livsfare.

Fredag 21. sep.: Om aftenen bliver en 19-årig person med perifær bandetilknytning og to tilfældige borgere ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på Nørrebro. Den 19-årige kvæstes alvorligt, mens de to tilfældige slap med knapt så alvorlige skudskader.

Søndag 23. sep.: En 27-årig mand køres på sygehuset efter knivstik under en episode i Ishøj. Manden stikkes fem gange i ballen af maskerede angribere. Overfaldet kan have forbindelse til konflikten, oplyser politiet.

Mandag 24. sep.: En helt tilfældig mand bliver sent om aftenen fanget i krydsild ved en episode, hvor personer i to andre biler skyder mod hinanden på motorvejen ved Roskilde. Det sker omkring kl. 23.30 på strækningen mellem afkørsel 13 og 12 i retning mod København, da en række skud. Efter episoden slår manden bremsen i og holder ind til siden. Han slipper med skrækken. Ingen bliver ramt ved episoden.

Tirsdag 25. sep.: En mand bliver ramt af skud ved en episode ved Skaffervej og Rentemestervej i Københavns Nordvestkvarter. Der affyres skud fra i hvert fald to forskellige våben ved episoden, hvor bilen med manden, der bliver såret, bliver forfulgt af en anden bil.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind