27-årig sigtet: Kidnappede drabsmistænkt

18-årig, der er mistænkt for drab i Vejle, blev frihedsberøvet. Fire unge mænd er nu fængslet i sagen

27-årig sigtet: Kidnappede drabsmistænkt

Politiet leder efter gerningsvåbnet efter knivdrabet på en 19-årig mand i Vejle.

Den 18-årige mand, som er sigtet for drabet på en 19-årig ved Nørretorv i Vejle 29. maj, blev efter drabet frihedsberøvet og udsat for vold.

Tidligere er tre mænd blevet fængslet i sagen, og nu har Sydøstjyllands Politi anholdt en fjerde - en 27-årig mand fra Vejle - som er blevet fængslet i går. Det oplyser politiet i en pressemeddelse.

Han blev anholdt i København natten til onsdag og blev efterfølgende fremstillet i et lukket grundlovsforhør i Kolding, hvor han blev varetægtsfængslet. De tre andre fængslede mænd er 19, 22 og 23 år - alle fra Vejle.

Dermed er alle mistænkte i sagen om kidnapningen af den drabsmistænkte 18-årige bag tremmer, mener Sydøstjyllands Politi, som samtidig konstaterer, at der er en sammenhæng mellem frihedsberøvelsen og det knivdrab, der skete forinden.

Blomster på gerningsstedet, hvor en 19-årig blev dræbt. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Blomster på gerningsstedet, hvor en 19-årig blev dræbt. Foto: Tim Kildeborg Jensen

Den 19-årige mand blev dræbt med adskillige knivstik natten til 29. maj, og inden politiet fik fat i den formodede gerningsmand, nåede en række andre unge vejlensere altså at få fingrene i ham.

Han var frihedsberøvet i cirka en time, hvor han ifølge anklagen mod de andre mænd blev udsat for grusom mishandling.

Ifølge politiets sigtelse har mændene tildelt den 18-årige fem-ti slag i ansigtet, trampet ham i hovedet, forsøgt at afbrænde hans øjenlåg og stukket en pind i hans ene øre og anus, mens de råbte 'vi gennemtæsker dig', og 'du skal dø i dag'.

Da den 18-årige blev fremstillet for drabet, ankom han da også på krykker, havde sår i ansigtet og var iført hvidt hospitalstøj.

Læs mere om den grove sag i artiklerne herunder:

Politiet: Drabsmistænkt blev udsat for grusom mishandling

Efter drabs- og gidselsag: Politiet jagter stadig to mistænkte

Politi til Vejle-borgere: Vær ikke bekymret