27 anholdt i kæmpe dansk narkoaktion

27 personer er blevet anholdt i forbindelse med en større narkosag

Arkivfoto: Det er dette fragtskib, som politiet har udført an aktion mod. Foto: Marine Traffic/Aart van Bezooijen
Arkivfoto: Det er dette fragtskib, som politiet har udført an aktion mod. Foto: Marine Traffic/Aart van Bezooijen

I et samarbejde mellem danske og internationale myndigheder er 27 personer blevet anholdt i en kæmpe narkosag for at have smuglet narkotika ind i landet.

Aktionen har fundet sted både til lands og til vands, hvor en del fandt sted ud for det østlige Langeland.

I forbindelse med aktionen har politiet bordet fragtskibet Duncan Islands, som de nu skal have i havn.

- Vi er i gang med at undersøge, hvor vi kan få fragtskibet i havn. Skibet stikker meget dybt, så vi er ved at undersøge, hvilke havne, der kan tage imod det.

- Der er tre personer anholdt i forbindelse med selve indsmuglingen, mens der er 24 ombord på fragtskibet, siger Jesper Bangsgaard, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Politiet har endnu ikke dannet sig et præcist overblik over mængden af narko, men Jesper Bangsgaard kan bekræfte, at det drejer sig om et betydeligt parti.

Blev bordet
Fragtskibet sejlede under bahamansk flag, da det forsøgte at aflæsse et parti narkotika til en mindre motorbåd, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Det er en større politiaktion, som kun kan udføres på grund af et godt samarbejde med vores danske og internationale politikolleger.

- Det er professionelle narkosmuglere, vi har anholdt, og samtidig har vi forhindret, at et stort parti narkotika har ramt det danske marked, udtaler chef for Center for Speciel Efterforskning, politiinspektør Dannie Rise.

Nogle timer efter aflæsningen blev fragtskibet bordet syd for Gedser og er ved at blive bragt i havn i Kalundborg, hvor besætningen vil blive anholdt.

- Der ligger nu en større efterforskning forude, derfor kan sagen sagtens udvikle sig, og vi kan desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt, siger Dannie Rise.

De 27 personer skal fremstilles i grundlovsforhør i Dommervagten i København søndag, hvor der er anmodet om lukkede døre.