27 romaer anholdt fra flere lejre i går: Nu er de på gaden igen

Onsdag blev 27 romaer anholdt i en stor aktion mod en lejr. Torsdag er 'stort set' alle løsladt igen

Billedet her er taget ved en tidligere lejlighed, hvor Ekstra Bladet fulgte politiet rundt i romalejre, som skal ryddes. Foto: Stine Tidsvilde
Billedet her er taget ved en tidligere lejlighed, hvor Ekstra Bladet fulgte politiet rundt i romalejre, som skal ryddes. Foto: Stine Tidsvilde
Følg Krimi

Københavns Politi rykkede onsdag ud mod syv forskellige steder i hovedstaden i en stor aktion mod romalejre.

I aktionen blev i alt 27 personer fra Rumænien anholdt, men i dag, torsdag, er næsten alle løsladt igen. Det fortæller Jakob Søndergaard, der er vicepolitiinspektør i Københavns Poltii, til Berlingske.

Karen Thisted: Red min by – mit land

Personerne har fået en bøde på 1000 kroner, og vicepolitiinspektøren forventer, at der vil komme flere af den slags aktioner mod romalejrene i fremtiden.

- Vi har set en stigning i antallet af anmeldelser om utryghedsskabende lejre i København i forhold til sidste år, og vi får fortsat anmeldelser ind, siger Jakob Søndergaard til Berlingske.

Kræver penge af danske hjemløse
Politiet modtager ofte nye anmeldelser, og antallet er allerede oppe på mellem 120 og 125 anmeldelser i år.

I weekenden kunne TV 2 fortælle, hvordan danske hjemløse jagtes af romaerne, som kræver penge af danskerne. Her fortalte André Christiansen, hvordan han er blevet vækket, mens han lå på Nørreport Station.

Østeuropæere jagter danske hjemløse: Afkræves penge for at sove på gaden

- Det var lidt svært, for de står tre store mænd. De er på den anden side af 50, så det er jo det, vi kalder mafiaen. Og så kræver de penge. Da jeg så sagde nej, tog den ene et baseballbat frem og truede mig, fortæller han til TV2.

Mændende forsøgte at kræve 500 kroner for at lade ham sove der. André Christiansens hund skræmte dog heldigvis rumænerne væk.

Giver vacciner på grund af lort
Det er ikke kun de danske hjemløse, der har oplevet følgerne af, at romaerne er kommet til Danmark. Også ved Trinitatis Kirke i København er man plaget af, at de slår sig ned på kirkens område.

Det betyder, at det flyder med skrald, papkasser, tøj, flasker og ikke mindst tis og lort. Og det er kirkepersonalet, som står tilbage og skal rydde op efter dem.

Roma-alarm: Rekord i anmeldelser

Det betyder, at medarbejderne får tilbudt vaccination mod hepatitis, fordi de er i så tæt kontakt med afføringen. Det skriver Berlingske.

- Vi rydder det op, vi kan, men det kræver mere, end sådan en kirke er gearet til. Eksempelvis kræver det professionel desinficeringssprøjtemaskiner, som vi slet ikke har, at rydde op efter menneskeafføring. Så det er et stort problem og en stor omkostning for os, siger ledende kirketjener Kresten Dahl til Berlingske.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.